Se apropie vaccinarea anti-covid. Mai întâi demnitarii, apoi funcționarii și în final, prostimea

Se apropie vaccinarea anti-covid. Mai întâi demnitarii, apoi funcționarii și în final, prostimea

Se apropie vaccinarea anti-covid. Mai întâi demnitarii, apoi funcționarii și în final, prostimea

by November 17, 2020 0 comments

Ministerul Sănătății a trimis către toate ministerele din Guvern o circulară prin care cere ca fiecare instituție să întocmească liste cu angajații care doresc să se vaccineze cu vaccinul anti-Covid care va veni în România la finalul lunii decembrie, potrivit digi24.ro.

O astfel de circulară, trimisă către ministrul Transporturilor, Lucian Bode, obținută de reporterii Digi24, spune că organizarea programului de vaccinare anti Covid se va desfășura în etape, în prima etapă urmând să fie imunizate mai multe categorii de bugetari, în timp ce „în ultima etapă va fi vaccinată populația generală”, mai spune digi24.ro.

”Categoriile de personal care vor avea prioritate sunt:

personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private

personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc)

personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor

persoanele peste 18 ani vulnerabile (vâstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice)

Documentul subliniază că în utima etapă va fi vaccinată populația generală.

Pe baza circularei primite de la ministerul Sănătății, fiecare minister a emis, la rândul lui, circulare interne prin care își anunță angajații, demnitari, înalți funcționari publici, că este deschisă lista de înscriere pentru vaccinare.

Despre campania de vaccinare autoritățile nu au făcut multe declarații clare. Subiectul a fost dezbătut, marți, la palatul Cotroceni, unde Klaus Iohannis i-a convocat pe specialiștii în sănătate publică.

Se pare că vaccinul celor de la Pfizer va veni în România undeva la finalul lunii decembrie-începutul lunii ianuarie, va fi depozitat la Institutul Cantacuzino, care este singurul ce dispune de infrastructura necesară condițiilor speciale de temperatură și stocare a vaccinului, și va fi distribuit apoi în țară cu ajutorul Armatei.

Nu se cunosc însă modul în care el va fi distribuit mai departe, când va ajunge și la populația care nu dispune de funcții și demnități în statul român, și nici cum și cine va stabili cine sunt persoanele „vulnerabile” și cum vor primi acestea vaccinul.

Surse guvernamentale susțin că o strategie mai clară privind campania de vaccinare va fi elaborată în perioada următoare”, susține digi24.ro.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.