Andrei Pavel (PMP): Guvernul Cîțu este unul de conjuctură. Ca să nu ajungă PSD la putere

Andrei Pavel (PMP): Guvernul Cîțu este unul de conjuctură. Ca să nu ajungă PSD la putere

Andrei Pavel (PMP): Guvernul Cîțu este unul de conjuctură. Ca să nu ajungă PSD la putere

by December 23, 2020 0 comments

Andrei Pavel, secretar general al PMP sectorul 1 face o radiografie politică a noului Guvern Cîțu, votat de Parlament:

”Rezutatul alegerilor parlamentare in data de 6 decembrie 2020 ar fi trebuit să constituie o lecție pentru politicienii români. Din păcate, acțiunile lor ulterioare dovedesc nu doar că nu și-au însușit lecția, iar cei care vor plăti la final nota de plată a acestor inconștienți vom fi noi, poporul român.

Pe lista noului Guvern Cîțu – ajuns în fruntea Executivului grație unor merite necunoscute nouă, muritorilor de rând – se află personaje controversate sau pe care nu le recomandă nimic ca să conducă vreun minister.

Mă refer numai la două nume: Raluca Turcan, pentru Ministerul Muncii și Sorin Cîmpeanu, la Educație.

În primul rând, trebuie văzut că Turcan, fostă propunere pentru Educație, a aterizat în barca de la Muncă, spre dezamăgirea fanilor Violetei Alexandru, liberala care a condus ministerul foarte bine până de curând. Că nu va face față, nu mai încape nici o îndoială. Problemele de la Muncă sunt mari, iar Turcan, de emoție, ar putea să uite nu doar câți ani are, ci și ce minister conduce…

Cîmpeanu, pe de altă parte, se poate ”lăuda” cu faptul că, de numele său, se leagă multe scandaluri de plagiat. El a mai condus destinele Educației și în Guvernul Ponta 4 – vă amintiți de vreo reformă a lui sau ceva? Nici eu.

Cum spuneam, de numele lui se leagă mai multe scandaluri legate de diplome false și doctorate plagiate cum ar fi cazurile Ponta, Oprea sau Baranga.

Toate discuțiile și aranjamentele pentru Guvernul Cîțu nu sunt decât dovada unei coaliții de conjunctură. Noul Guvern nu are nici o reformă, este doar o alianță a celor care strigă împotriva PSD.

Este evident că noul Guvern funcționează pentru românii lor, în nici un caz pentru toți românii, deși banii vin de la taxele și impozitele pe care le plătim cu toții.

Plătim pentru circ, nu pentru dezvoltarea României. Plătim ca politicienii PNL-USR să își bată joc de noi, să se suie în vârful piramidei de putere de unde să ne sfideze.

Poate credeți că AUR va aduce acel suflu nou de care are nevoie România. Nimic mai fals. Vedem, prin cazul Șoșoacă, atât de proaspăt, că ei nu au de gând decât să își vadă interesele, să ne sfideze, să își bată joc de reguli, în timp ce noi, restul, ne supunem…

Cu UDMR în Guvern, alegerile în două tururi devin un vis frumos. UDMR a impus fără prea mult efort PNL și USR-PLUS ”fără primari în două tururi”.

Ce înseamnă asta? Că democrația are de suferit. Grav. Vorbim, practic, de o lipsă a democrației, adică a conducerii poporului – demos – popor, cratos – conducere”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.