Dumnezeu să-l odihnească-n pace! Mihăilă Cofariu, eroul de la Târgu- Mureș, a murit

Dumnezeu să-l odihnească-n pace! Mihăilă Cofariu, eroul de la Târgu- Mureș, a murit

Dumnezeu să-l odihnească-n pace! Mihăilă Cofariu, eroul de la Târgu- Mureș, a murit

by December 4, 2020 0 comments

Primarul comunei Ibăneşti, Dan Vasile Dumitru, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că a murit Mihăilă Cofariu, unul dintre cei răniţi în timpul conflictului interetnic de la Târgu Mureş, din martie 1990, iar înmormântarea va avea loc, sâmbătă, în cimitirul familiei.

“Mihăilă Cofariu avea 73 de ani şi de 30 de ani, din martie 1990, suferea de mai multe afecţiuni, în urma traumatismelor suferite atunci. Avea probleme cu rinichii, cu ficatul şi se mişca foarte greu, doar cu un cadru de metal. A murit alaltăieri şi va fi îngropat mâine (sâmbătă, n.r.) în cimitirul familiei. Voi merge în seara aceasta la priveghi, însă la înmormântare nu voi putea participa având în vedere restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi faptul că sunt multe rude. Era un om simplu, treceam de câteva ori pe an pe la el, din prietenie, şi îl ajutam cu tot felul de probleme care ţin de adminstraţia locală, cum ar fi, de exemplu, lemnele de foc care se găsesc greu, chiar dacă suntem la munte”, a declarat primarul Dan Vasile Dumitru, scrie agerpres.ro.

Imaginile cu Mihăilă Cofariu, în timp ce era bătut în timpul conflictului din martie 1990, în centrul municipiului Târgu Mureş, au făcut înconjurul lumii.

În urma rănilor suferite, Mihăilă Cofariu a fost pensionat pe caz de boală şi a trebuit să trăiască numai cu o pensie de câteva sute de lei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.