Și-au împărțit doar funcțiile. Reformele lipsesc cu desăvârșire

Și-au împărțit doar funcțiile. Reformele lipsesc cu desăvârșire

Și-au împărțit doar funcțiile. Reformele lipsesc cu desăvârșire

by December 21, 2020 0 comments

Liderii partidelor care vor forma viitoarea Coaliție de centru dreapta au avut ieri o ultimă negociere la Vila Lac, de aproape 13 ore. La masa puterii au stat și reprezentanții grupului minorităților naționale, care au ridicat o serie de pretenții pentru a vota noul Guvern. UDMR a încercat să dea o ultimă lovitură, iar PNL și USR-PLUS au ratat ținta de a avea alegeri în două tururi. Concluzia întâlnirii: programul e gata, reformele lipsesc.

PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns la un acord final asupra programului de guvernare și asupra programului politic, iar astăzi vor semna în Parlament acordul privind viitoarea Coaliție de guvernare.

La capătul ultimelor 13 ore de discuție și după două săptămâni de negocieri politice, din programul de guvernare vor lipsi tocmai marile reforme. În el se vor regăsi doar ajustări ale diferitelor proiecte prezentate de partidele politice în perioada campaniei electorale.

Nu s-a ajuns la un acord în Coaliție pentru modificarea legislației electorale și revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi și nici alte proiecte majore, precum renunțarea la pensiile speciale, nu se vor realiza.

„Reforme sistemice nu prea o să putem să facem pentru că UDMR e conservator și cedează greu”, spun surse din Coaliție.

Citiți mai mult AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.