4 lucruri de care să ții cont când alegi cada de duș

4 lucruri de care să ții cont când alegi cada de duș

4 lucruri de care să ții cont când alegi cada de duș

by March 8, 2021 0 comments

Viața de zi cu zi ne impune să găsim soluții eficiente pentru a ne gestiona timpul. Din acest motiv, chiar și casele noastre trec prin schimbări care să ne ajute în acest sens. Înlocuirea căzilor uzuale cu mai practicele cabine de duș vine, astfel, ca o necesitate, însă, este important și cum alegem aceste produse. Iată câteva lucruri la care ar trebui să fii atent, atunci când alegi o cabină de duș pe care să o poți folosi fără probleme, pentrumult timp.

Dimensiunile cabinei de duș

Unul dintre cele mai importante criterii după care poți alege o cabina de dus este dimensiunea acesteia. Practic, trebuie să măsori foarte bine spațiul pe care îl ai disponibil, pentru a te asigura că produsul pe care îl cumperi se va potrivi în baia ta. Vei vedea că există cabine de duș de diferite dimensiuni, pentru că ele nu sunt standard, ci special create pentru a se potrivi mai multor tipuri de spațiu.

În mod ideal, ar trebui să măsori spațiul disponibil numai după îndepărtarea căzii vechi sau a cabinei vechi de duș, dacă vorbim despre o înlocuire. Dacă vei măsura cu obiectele încă în cameră, s-ar putea să pierzi câțiva centimetri, ce pot proveni tocmai din dispunerea produselor sau a plintelor. Chiar și așa, însă, vei putea alege produse care se vor potrivi perfect în interiorul băii tale și care îi vor schimba aspectul, oferindu-ți mai mult confort și eficiență.

Materialul din care este realizată cada de duș

Înainte de a lua decizia de a cumpăra o anumită cabină de duș, interesează-te despre materialele din care aceste produse sunt realizate. Vei vedea că există o plajă mare din materiale din care poți alege. Cele mai uzuale cabine de duș sunt cele realizate din acril, ușor de recunoscut după textura și culoarea lor-în general, alb. Pe de altă parte, poți alege cabine de duș din piatră naturală-marmură, granit sau travertin. Materialele compozite, inoxul sau aluminiul sunt și ele materiale cunoscute, atunci când vine vorba despre cabine de duș.

Alegerea cabinei de duș în funcție de preț

Prețul poate, adesea, să reflecte nivelul de calitate al unui produs, iar tendința este aceea de a alege cele mai ieftine produse, din cauza bugetului. Este important să analizezi prețurile găsite, la modele similare, pentru a-ți face o idee corectă despre costul pe care poți sau nu să ți-l permiți. Ideal ar fi să nu alegi produsele cu prețul cel mai mic, și să te gândești la o soluție de compromis, atunci când vine vorba despre bani.

Alegerea cabinei de duș în funcție de întreținere

Unele materiale din care sunt realizate cabinele de duș se pot întreține mai ușor, așa cum este în cazul acrilului sau al pietrei naturale. Acrilul se curăță cu ușurință, însă, specialiștii recomandă să nu folosești detergenți foarte agresivi pe aceste suprafețe, pentru că se pot deteriora în timp. Detartrantul, spre exemplu, nu trebuie folosit pe nicio cabină de duș, fiindcă le pătează, uneori, chiar iremediabil. Piatra naturală se poate curăța și ea cu ușurință, însă, materialele compozite sunt mai greu de întreținut.

Alegerea cabinei de duș în locul căzii clasice este importantă deoarece această schimbare va da o față nouă băii tale. Alege asumat și ține minte sfaturile de mai sus, pentru a fi sigur de alegerea făcută.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.