Cum influenteaza rambursarea anticipata a unui credit situatia financiara si cand este recomandata?

Cum influenteaza rambursarea anticipata a unui credit situatia financiara si cand este recomandata?

Cum influenteaza rambursarea anticipata a unui credit situatia financiara si cand este recomandata?

by March 4, 2021 0 comments

In ziua de azi, in contextul economic si financiar actual, din ce in ce mai multi oameni aplica pentru un credit online atunci cand au nevoie de o suma de bani pentru a-si achizitiona bunuri sau pentru a plati servicii ce necesita o investitie destul de generoasa, precum vacante, servicii medicale sau reparatii la masina si in casa.

Cei cu venituri stabile pot obtine astfel de finantari, dar nu neaparat imprumuturi bancare, pe termen lung, ci mai degraba finantari pe termen scurt, foarte eficiente pentru a se rezolva diverse probleme, de la IFN-uri. De aceea sunt si atat de populare in randul romanilor.

De cele mai multe ori, suma imprumutata este luata pe o perioada mai lunga de timp, iar daca situatia financiara se imbunatateste, sau exista un castig mare sau o mostenire de familie, se poate rambursa anticipat intreaga suma sau doar o parte din ea, scapand astfel de dobanzi mari.

Care este procedura de rambursare anticipata a unui imprumut

Pentru a rambursa un imprumut urgent, este important ca persoanele interesate sa stie ca rambursarea anticipata este o metoda acceptata de institutiile financiare bancare si nebancare, prin care clientii pot sa achite soldul creditului partial sau chiar total inainte de data finala a incheierii contractului.

Cert este ca rambursarea anticipata se face numai cu acordul institutiei financiare, iar conditiile sa fie stipulate in contractul de credit. Clientul va lua legatura cu institutia de la care a luat creditul, cu banca sau cu IFN online, pentru un calcul al platii anticipate, pentru graficul de rambursare.

Pentru rambursarea unui imprumut pe termen lung, se va lua in calcul reducerea rate lunare sau a perioadei de credit, iar pentru a rambursa un credit rapid, pe termen scurt, lucrurile sunt mult mai simple. Specialistii de la CreditRapid.ro sustin ca de cele mai multe ori, in cazul creditelor rapide, comisionul de rambursare anticipata este zero.

Avantajele rambursarii anticipate ale unui credit

Pentru a rambursa anticipat un credit, este important ca imprumutatii sa stie ca la unele companii si institutii financiare exista un comision de rambursare anticipata. Rambursarea anticipata se va face cu 1% comision din suma, mai ales daca imprumutatii doresc sa ramburseze anticipat in primul an de creditare. Daca primul an de credit este depasit, comisionul de rambursare va fi mult mai mic.

Avantajele rambursarii anticipate sunt numeroase pentru debitor. Indiferent de suma imprumutata, prin achitarea inainte de termen, institutia financiara bancara sau nebancara nu mai poate percepe dobanzi lunare pentru sumele achitate, iar clientul va plati doar comisionul, in functie de conditiile descoperite anterior.

De asemenea, clientii se mai bucura si de avantajul scaderii ratei totale platita lunar, precum si eliminarea unui griji in plus din viata lor. Pentru imprumuturile pe termen lung, este de preferat rambursarea anticipata a primilor cinci ani de credit chiar in primul an, pentru a micsora perioada si pentru a plati o suma mai mare din credit si o suma mai mica din dobanda. Suma imprumutata este astfel achitata mai repede si mult mai ieftin decat ar fi fost preconizat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.