Răzbunarea lui Vlad Voiculescu. USRPLUS blochează bugetul Capitalei

Răzbunarea lui Vlad Voiculescu. USRPLUS blochează bugetul Capitalei

Răzbunarea lui Vlad Voiculescu. USRPLUS blochează bugetul Capitalei

by April 28, 2021 0 comments

Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a reunit miercuri într-o nouă şedinţă, pe ordinea de zi figurând proiectul bugetului Capitalei pe anul 2021. Potrivit proiectului pus în dezbatere de Nicușor Dan, Primăria Capitalei are pentru acest an un buget estimat de 6,9 miliarde lei, iar cu tot cu instituțiile subordonate, credite și fonduri europene ajunge la 9,5 miliarde. Pentru investiții, din bugetul local ar urma să se aloce circa 1,9 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei din fonduri europene și circa 600 milioane lei de la bugetul propriu. Consilierii generali USR-PLUS din CGMB îi cer primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să retragă proiectul de buget și amenință că nu îl votează în forma actuală.

Primarul general, Nicușor Dan:

De la începutul mandatului am făcut eforturi uriașe să ținem la linia de plutire primăria. Am găsit facturi neplătite de la început 2019. Acum putem să trecem la faza următoare, investițiile.

În ianuarie, consilierii și cu primarul, viceprimarii au audiat toți directorii din PMB întrebându-i cum văd bugetul, apoi li s-a solicitat să facă reduceri, apoi, într-un grup de lucru, cei doi viceprimari, city managerul, șeful comisiei de buget și am realizat un proiect de buget care a fost gata pe 15 martie si a fost transmis către consilieri.

Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu grupurile de consilieri din majoritate și acum venim să spunem că este alt buget. Nu se poate așa ceva.

Toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut, au fost foarte civilizate și constructive, dacaă se dorește să discutăm punctual, dar haideți să dăm bucureștenilor investițiile pe care le așteaptă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.