
Soții Neumann și gașca de italieni. Cum este căpușată Timișoara, Capitala Culturală Europeană
by Ancheteonline April 12, 2021 0 commentsTimișoara, Capitală Culturală Europeană- 2023, nu este o afacere românească. Doar conține unele elemente autohtone și, binențeles, finanțare de la bugetul de stat. Unii încasează iar fraierii plătesc! Controlul acestui eveniment cultural din Capitala Banatului este undeva, la Bruxelles, prin unii intermediari transnaționali de origine suedeză, elvețiană, austriacă sau italiană, dar care au primit sprijinul unor cozi de topor români.
Evenimentul ”Timișoara, Capitală Culturală Europeană, 2023” este manageriat de Simona Neumann, care a reușit contraperformanța să fie contestată de întreg mediul academic local. Ea este soția controversatului Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara, pe cale să fie demis pe motiv de incompetență și posibile fapte penale.
Cei doi, mână în mână cu personaje dubioase din Europa, au gestionat, până acum, catastrofal desfășurarea programului Timișoara, capitală culturală europeană. Totul este prins într-un grup de interese care căpușează bugetul alocat, în special de Consiliul Județean și Primăria Timișoara. Sprijiniți politic până acum de foștii șefi ai CJ, Titus Bojin și Călin Dobra, dar și de primarul PNL, Nicolae Robu, soții Neumann sunt, acum, pe cale să fie demiși, în urma unor controale ale autorităților locale și județene.
Ca să înțelegem ce se petrece la Timișoara, Capitală Culturală Europeană, 2023, trebuie menționat că, potrivit unor surse bine documentate din zonă, Simona Neumann și-ar fi adus prietenul de suflet, Chris Torch, un suedez anonim, în funcția de director artistic al acestui eveniment. El ar fi fost plătit inițial cu 15.000 lei pe lună, apoi cu 5000 de euro.
Un exemplu de ineficiență în actul de management al programului Timișoara, Capitala Culturală Europeană îl reprezintă modul în care s-au cheltuit 115. 000 euro în 2017, pentru un spectacol de circ suedez, netradus și care nu avea nicio legătură cu scopul propus de acest eveniment cultural. O parte din acești bani au intrat în buzunarul lui Chris Torch, prietenul doamnei Neumann, consultant cultural și director artistic.
După ce s-a descotorosit de Torch, doamna Neumann și-ar fi fi promovat, un alt prieten, italianul Gianluca Testa, un colecționar de antichități, care a primit liber la activități bine plătite pe programul Timișoara, Capitala Culturală Europeană, dar și foarte apropiat de bunurile de patrimoniu de la Muzeul de Artă Timișoara. De altfel, casa lui Testa este umăr la umăr cu Muzeul de Artă.
În jurul lui Victor Neumann, directorul de la Muzeul de Artă Timișoara s-a format o gașcă de italieni, oameni de afaceri controversați, care contribuie, din plin la căpușarea evenimentului Timișoara, Capitală Culturală Europeană, 2023. Aceștia ar fi Gianluca Testa, om de afaceri, Enrico Cannata, fost profesor la Facultatea de Muzică, dar afară pentru că nu avea studii superioare ( el a prezentat documente fără valoare de diplomă de licență) și Bruno Pavone, fotograful Consulatului italian din Timișoara. Potrivit surselor noastre, Pavone ar fotografia lucrările de artă de la Muzeul condus de Neumann, pentru reproduceri. Acești italieni ar fi în relație cu un restaurator din Republica Moldova, Serghei Pavlov și împreună, s-ar ocupa cu traficul de reproduceri pe teritoriul Ucrainei.
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.