O castrofă pentru agricultură. Ministrul Oros, prea relaxat în relația cu UE

O castrofă pentru agricultură. Ministrul Oros, prea relaxat în relația cu UE

O castrofă pentru agricultură. Ministrul Oros, prea relaxat în relația cu UE

by June 27, 2021 0 comments

Ministrul Agriculturii din România – pe cal, Ministrul Agriculturii din Ungaria – în aeroport, în drum spre Bruxelles. Două ipostaze și mesaje diferite publicate astăzi, duminică – 27 iunie, pe profilele de Facebook ale celor doi oficiali: ministrul Agriculturii din România, Adrian Oros, și ministrul Agriculturii din Ungaria, Nagy Istvan, potrivit agrointel.ro.

”Este duminica dinaintea marii bătălii pentru fondurile europene alocate agriculturilor naționale. Nervii sunt întinși la maxim, iar tensiunea este uriașă după ce în cursul săptămânii trecute s-au decis mai multe puncte-cheie din noua Politică Agricolă Comună. Fiecare stat membru ”trage” pe ultima sută de metri pentru ca fermierii săi să aibă condiții cât mai bune pentru accesarea fondurilor europene în acord cu specificul și nevoile interne.

Ministrul Agriculturii din Ungaria, mesaj de luptă din aeroport

Într-o postarea făcută astăzi pe Facebook, ministrul ungar pentru agricultură, Nagy Istvan, anunță că a plecat ”la luptă” la Bruxelles. Oficialul s-a pozat în fața terminalului din Aeroportul din Budapesta, acolo de unde ministrul a decolat la prânz către capitala banilor europeni. ”A început lupta” – a scris Nagy Istvan ca explicație foto la imaginea cu el înainte de decolare, la ora 13.00, ora României.

Ministrul Adrian Oros, mesaj despre afecțiunea animalelor

În România, atmosfera este mai relaxată pe pagina de Facebook a ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Acesta nu pare să se grăbească spre Bruxelles, ci preocupat de activități de recreere, iar mesajul transmis este în acord cu această stare de liniște. Oros a publicat mai multe imagini în care apare în șaua unui cal, iar postarea sa vorbește despre relația om-cabalină și om-animal în general.

”Libertatea, afecțiunea și curajul sunt cele trei elemente prin care se poate caracteriza relația dintre om și cal, o legătură care se sudează în timp, dar odată consolidată, aceasta va dăinui toată viața. Fie că sunt animale domestice sau animale sălbatice, acestea simt afecțiunea noastră și ne transmit stările lor. Viața ne va aduce de multe ori momente de încercare, însă necuvântătoarele ne vor mângâia întotdeauna sufletul și ne vor face să ne întoarcem mereu la ce este cu adevărat important. Vă doresc tuturor o duminică liniștită!”, este mesajul transmis de Adrian Oros în această duminică.

Din cele două imagini înțelegem că mâine, la prima oră, când ministrul Ungariei începe primele negocieri pentru fondurile din noua PAC, ministrul nostru abia se va îmbarca spre Bruxelles. Să sperăm că avionul nu are întârziere, ca Adrian Oros să nu piardă (din nou) prima zi de negocieri în cadrul Consiliului AGRIFISH cu toți miniștrii agriculturii din statele membre”, mai scrie agrointel.ro.

 

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.