Dezvăluiri din Ancheteonline. Prima femeie a PSD Giugiu, arestată pentru constituire de grup infracțional

Dezvăluiri din Ancheteonline. Prima femeie a PSD Giugiu, arestată pentru constituire de grup infracțional

Dezvăluiri din Ancheteonline. Prima femeie a PSD Giugiu, arestată pentru constituire de grup infracțional

by October 28, 2021 0 comments

Șefa organizației de femei a PSD Giurgiu, avocata Crina Alexandra Stoianovici, care este și consilier județean PSD, a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii DIICOT – Structura Centrală pentru acuzații de constituire a unui grup infracțional, două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la uz de fals, participație improprie la fals intelectual, complicitate la participație improprie la fals intelectual.

Stoianovici a fost reținută alături de liderul grupului infracțional organizat care puseseră stăpânire pe Giurgiu, interlopul Octavian Grecu zis Butoane și de alte 32 de persoane. În total, în acest dosar, procurorii DIICOT au început urmărirea penală față de 58 de persoane, dar o parte din persoane sunt cercetate în libertate.

Ancheteonline a scris, în exclusivitate, anul trecut, despre trecutul Crinei Stoianovici,  suspect infracțional, legat de relațiile sale cu structurile politice ale grupului Bădălău:

”Mânării cu banul public. Cum au căpușat oamenii lui Bădălău, bugetul Companiei Naționale a Porturilor Dunărene”

O bătaie de joc la adresa banului public și a legilor românești . Așa am putea caracteriza un contract de asistență juridică,  semnat în 2012 de Compania Națională –Administrația Porturilor Dunării Fluviale( APDF) SA cu Casa de Avocatură Stoianovici&State, pe baza unei dosar  întocmit ilegal, cu avize și decizii obținute de la factorii decidenți după ce banii au ajuns în buzunarul beneficiarului de partid.

Este vorba despre un contract semnat în vremea Guvernului Ponta, girat de regimul Bădălău din Giurgiu, între o companie națională, în speță CN-APDF SA și casă de avocatură a unui lider PSD local, Crina Stoianovici  care, între timp, a ajuns președintele județean al organizației de femei. O formă perversă de externalizare a serviciului juridic către clientela politică a PSD Giurgiu. Un evident conflict de interese: O instituție de stat condusă de PSD acordă un contract cu bani publici unui lider PSD. Dar nu aceasta este cea mai urâtă față a speței  în cauză.

Doamna Stoianovici s-a dovedit a fi un om fidel lui Niculae Bădălău, de ani de zile și recompensată pe măsură, cu contracte de căpușare a banului public. Atunci era foame mare de bani, Guvernul PSD, deabia instalându-se la putere( mai 2012),  după o perioadă lungă de guvernare PDL.  Cum s-au văzut oamenii lui Bădălău la putere, au dat iama în bugetul statului.

Astfel, Compania Naționațională Administrația Porturi Dunării Fluviale SA, prin directorul său, Matei Cristian,  a încheiat contract de asistență juridică  ( reprezentare la Tribunalul Giurgiu) în dosarul numărul 1299/122/2012, cu SCPA Stoianovici @State, în valoare de 67.000 lei.

Dar acest contract a fost semnat și plătit a doua zi, fără o decizie a membrilor Consiliul de Administrație al CN-ADDF-SA și fără avizul Adunării Generale a Acționarilor. Aceste hotărâri au fost luate după ce a fost semnat  contractul și după ce s-a întocmit factura și banii au fost virați în cont.

Deci, contractul de asistență juridică, realizat de firma de avocatură a fost semnat în data de 04.12.2012, factura a fost întocmită  în data de 06.12.2012, banii au intrat în contul societății de avocatură, a doua zi,  în data de 07.12.2012 și apoi în 21.12.2012 a fost emisă  decizia Consiliului de administrație privind aprobarea, în unanimitatea a contractului. Doar în anul următor, în 2013,  în data de 1 martie ( deci, la aproape 4 luni după ce casa de avocatură PSD a încasat banii), apare și hotărârea AGA privind aprobarea acest contract, cu precizarea că reprezentatul Fondului Proprietatea din Adunarea Acționarilor, s-a abținut.

O mare măgărie pe banul public, fără cel mai mic respect față de lege. Mai precis, am spune, un contract ilegal semnat de o instituție publică cu un beneficiar privat. Nu mai spunem că această companie avea deja un departament juridic, cu aceleași atribuții, de a reprezenta în instanță, interesele societății.

Crina Stoianovici a fost și a rămas un om de bază al regimului Bădălău. Pe linie de partid și-a atins apogeul – președinte a organizației  PSD Giurgiu și vicepreședinte a organizației de femei, PSD, pe țară. Dar ea a fost promovată de Bădălău în diverse funcții publice, mai ales când baronul de Giurgiu era pe cai mari. De exemplu, când Bădălău era ministru al Economiei, în Guvernul  Tudose, a fost numită în Consiliul de Administrației al Companiei Romarm, o instituție esențială, care se ocupă de înzestrarea Armatei.

De asemenea, pe plan local, Stoianovici a mai ocupat și funcția de membru CA la Administrația Porturi Dunărene Giurgiu, ea având deja experiență juridică, în domeniu.

În concluzie, avem de-a face cu un caz tipic de corupție, la care procurorii DNA ar trebui să ne dea un răspuns.

https://www.ancheteonline.ro/2020/09/manarii-cu-banul-public-cum-au-capusat-oamenii-lui-badalau-bugetul-companiei-nationale-a-porturilor-dunarene/

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.