Tu știi cum să te hidratezi? 5 motive pentru care bei apă într-un mod incorect

Tu știi cum să te hidratezi? 5 motive pentru care bei apă într-un mod incorect

Tu știi cum să te hidratezi? 5 motive pentru care bei apă într-un mod incorect

by October 5, 2021 0 comments

Consumul de apă este absolut necesar în menținerea stării de sănătate și îmbunătățirea diferitelor funcții ale organismului. Hidratarea implică o serie de beneficii și efecte pozitive în ceea ce privește starea fizică a corpului, nivelul tău de energie, de productivitate și multe altele. Însă, chiar dacă nu te-ai fi gândit până acum, e nevoie sa cunoști modalitatea corectă de a bea apă pentru a te bucura din plin de toate aceste beneficii.

Iată care sunt motivele pentru care bei apă într-un mod incorect și cum poți îmbunătăți acest aspect:

  • Percepi setea ca fiind poftă de mâncare

În anumite momente, organismul tău cere să fie hidratat, însă, tu înțelegi greșit mesajul. Încearcă să nu adaugi câteva calorii de care chiar nu ai nevoie. În această situație, când simți că-ți este foame, bea un pahar de apă. După 20 de minute îți vei da seama dacă într-adevăr îți este foame sau era vorba doar despre senzația de sete.

  • Bei apă cu impurități

În această situație, consumul de apă e posibil să vină chiar cu anumite efecte negative. Apa de la robinet poate include bacterii, nitrați, erbicide, pesticide sau clor, toate fiind elemente dăunătoare pentru sănătate, când sunt consumate în cantități mari. Așadar, trebuie să vii cu soluții în această direcție pentru a te asigura de calitatea apei pe care o consumi. Una dintre ele este reprezentată de dedurizatoarele de apă pe care le poți găsi la Clack.ro. Nu ezita să  afli mai multe despre acestea și despre modul în care contribuie la tratarea și purificarea apei de la robinet. Evită să consumi apă cu impurități pentru că acest lucru poate fi deosebit de periculos.

  • Bei apă mult prea repede

De multe ori te grăbești în a consuma întregul pahar de apă din cauza setei. Acest lucru nu este deloc benefic. Bea apă într-un ritm obișnuit, firesc, astfel vei ajuta ca saliva alcalină să ajungă în stomac pentru a neutraliza nivelul de acid.

  • Bei mai multă apă decât îți cere organismul 

Nu încerca să profiți de acel moment în care ți-ai amintit să bei apă și te gândești să bei atunci cât pentru următoarele ore. De asemenea, evită să bei apă înainte și în timpul meselor. Aceste obiceiuri nu vor face altceva decât să dilueze sucurile sistemului digestiv, fapt care nu este de ajutor în ceea ce privește procesul digestiei.

  • Nu bei apă dimineața, imediat după ce te trezești

Cea mai bună modalitate pentru a asigura o bună funcționare a metabolismului este să bei apă dimineața, pe stomacul gol. De ce? Pe tot parcursul somnului, funcționalitatea metabolică a corpului se reduce deoarece acesta funcționează în jur de 8 ore fără lichide. Pe lângă apă, unele alimentele contribuie la stimularea metabolismului. Vezi aici care sunt acestea. Totodată, este indicat să bei apă dimineața pentru a elimina contaminații din sânge, fapt care va conduce către o piele curată și radiantă. Evită să consumi alimente imediat după ce ai băut apă, pentru a nu influența procesul de digestie.

În concluzie, acordă atenție modului în care consumi apă, pentru a te bucura la maximum de beneficiile pe care aceasta le aduce. Asigură-te că te hidratezi în momentul în care organismul îți cere acest lucru, dimineața, dar și pe parcursul zilei, într-un mod regulat. Bea apă purificată pentru ca substanțele dăunătoare pe care le poți înghiți să nu-ți afecteze starea de sănătate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.