Ești pregătit de vacanță? 4 sfaturi pentru un sejur în Tenerife

Ești pregătit de vacanță? 4 sfaturi pentru un sejur în Tenerife

Ești pregătit de vacanță? 4 sfaturi pentru un sejur în Tenerife

by November 25, 2021 0 comments

Tenerife, considerată și insula eternei primăveri, este o destinație ideală pentru un concediu, indiferent de perioada în care vrei să pleci alături de persoana iubită, cu prietenii sau familia. Tenerife este o destinație exotică ce încântă orice turist datorită plajelor întinse, albastre și fermecătoare, alături de peisajul verde și viața de noapte plină de aventuri!

Fie iarnă, fie vară, caută ofertele early booking Tenerife și bucură-te de vacanța pe care o meriți! Astfel, consultă informațiile și sfaturile următoare pentru un sejur fără probleme!

Clima și temperaturile din Tenerife

Tenerife este o insulă din Arhipelagul Canare al Oceanului Atlantic. Destinația oferind turiștilor o vreme excepțională indiferent de perioada în care doresc să vină în concediu. Cele mai calde temperaturi sunt din lunile iulie până în noiembrie, înregistrând între 20 și 25 de grade Celsius. Temperatura apei nu scade sub 20 de grade, fiind ideală în orice moment.

Tenerife se împarte în zona de nord, în care temperaturile sunt mai scăzute iar precipitațiile tind să apară din când în când, și zona de sud. Cea din urmă este, de fapt, atracția principală a turiștilor, cu aer cald și fără precipitații.

Unde te cazezi în Tenerife

În funcție de ceea ce-ți dorești, poți opta între partea de nord și cea de sud. În cazul în care vrei o experiență autentică, locală și liniștită atunci este indicat să alegi centrele de cazare din partea nordică a stațiunii.

Pe de altă parte, dacă vrei să fii în centrul distracției și înconjurat de plaje însorite, atunci un resort în partea de sud va fi întocmai ceea ce ai nevoie. Dacă îți dorești un peisaj montan și maritim deopotrivă, atunci rezervă o cameră în zonele Costa Adeje sau Santiago, iar pentru plajă: Santa Cruz, Playa Paraiso sau Los Cristianos.

Cum te deplasezi în Tenerife

Tenerife pune la dispoziție turiștilor numeroase modalități de transport. Cel mai ieftin și cel mai folosit este transportul public cu autobuzul sau tramvaiul. Acestea ajung în majoritatea stațiunilor, având un program fix și prețuri diferite în funcție de distanța și destinațiile la care vrei să ajungi. De exemplu, de la Portul Cruz până la Plaja Las Americas costa 14 euro, însă între Portul Cruz și Santa Cruz de Tenerife este 5 euro.

Un alt mijloc de transport este taxiul. Serviciile acestuia sunt adesea folosite seara, când turiștii doresc să se întoarcă la cazare sau să meargă la un local anume de pe insulă. Cu toate acestea, dacă ai carnet, cea mai bună variantă ar fi să închiriezi o mașină mică. Există numeroase agenții care îți vor oferi un preț ofertă!

Ce poți vizita în Tenerife

Plajele

Plajele sunt de departe cele mai îndrăgite obiective turistice de pe insulă. Playa de Pelada este o zonă înconjurată de stânci și nisip negru, Playa El Bollullo este o plajă ascunsă sub plantațiile de bananieri și flori colorate. Aici este o zonă ideală pentru surfing. Alte plaje aparte sunt: El Duque, Las Vistas, Las Teresitas sau Garachico.

Masivul vulcanic Teide

Masivul vulcanic Teide este cel mai înalt vârf al Spaniei, fiind regăsit pe Insula Tenerife. Oferă o panoramă incredibilă, putând vedea întreaga zonă marină ce înconjoară stațiunea dar și celelalte insule din arhipelagul Canare. Până la vârf poți să mergi pe jos sau să iei telefericul. Prețul unui drum dus-întors costă aproximativ 30 de euro și este recomandat să rezervi din timp biletul!

Parcul Loro Parque

Loro Parque este unul dintre cele mai vizitate obiective de pe insulă, oferind atracții impresionante pentru călătorii de toate vârstele. Vei putea vedea animale, păsări și specii marine, iar cei mici vor putea participa la numeroase activități de joc și joacă în aer liber.

Tenerife este într-adevăr o destinație pe care trebuie să o vizitezi cel puțin o dată într-unul dintre concediile tale. Plajele întinse, vremea caldă, fauna și flora exotică, peisajele montane, viața de noapte și cultura aparte și nouă sunt doar câteva dintre frumusețile pe care le poate oferi această insulă exotică! Ia-ți costumul de baie și vizitează Tenerife!

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.