Dacian Cioloș și-a dat demisie din fruntea USR. Cine-i duce dorul?

Dacian Cioloș și-a dat demisie din fruntea USR. Cine-i duce dorul?

Dacian Cioloș și-a dat demisie din fruntea USR. Cine-i duce dorul?

by February 7, 2022 0 comments

Dacian Cioloș a anunțat, în ședința Biroului Național al USR, că va demisiona din funcția de președinte.

Acesta  a susținut o conferință de presă , în care și-a anunțat public demisia de la conducerea USR, la 4 luni de la alegerea sa în funcția de președinte, “la mustață” față de contracandidatul său Dan Barna. “Am considerat firesc și de bun simț să-mi dau demisia”, a spus Cioloș. El a mai afirmat că nu mai are de gând să candideze pentru funcția de președinte al formațiunii și nici să reînființeze vechiul plus.

Cătălin Drulă a preluat funcția de președinte interimar.

Conform statutului USR, în cazul demisiei președintelui funcția este preluată de vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la ultimul congres. Acesta este Cătălin Drulă, care a și anunțat public că este pregătit să preia conducerea USR în cazul în care Dacian Cioloș demisioneză: “Îmi voi face datoria”.

Următorul pas ar fi declanșarea procedurii de organizare a unui congres extraordinar al USR, pentru alegerea unui nou președinte.

Reamintim că luni Biroul Național al USR – dominat de echipa lui Dan Barna – a respins noul program de reforme în partid propus de Dacian Cioloș, de care actualul președinte al USR a condiționat rămânerea la șefia partidului. Pentru proiectul lui Cioloș au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului.

Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR PLUS în 1 octombrie 2021, cu 19.603 voturi (50,9%), față de 18.908 de voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna, voturile fiind exprimate online. Rezultatul a fost validat apoi la congres.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.