Umbrela NATO. Noi trupe americane vor ajunge în România

Umbrela NATO. Noi trupe americane vor ajunge în România

Umbrela NATO. Noi trupe americane vor ajunge în România

by February 2, 2022 0 comments

Președintele american, Joe Biden, a aprobat formal desfășurarea de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România, anunță CNN.

Informațiile prezentate pe surse de presa americană au fost confirmate în cadrul unei conferințe de presă susținută de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

John Kirby a declarat că transferul de trupe a fost decis în urma unei invitații primite din partea României. El a subliniat că mutările de trupe nu sunt permanente ci că sunt un răspuns la tensiunile din Ucraina și că vor fi evaluate ulterior în funcție de evoluția situației din țara vecină.

Kirby a subliniat de asemenea că aceste trupe nu vor lupta în Ucraina ci „vor asigura apărarea robustă a aliaților noștri din NATO”.

Mai mulți oficiali au confirmat mutarea pentru CNN, afirmând că desfășurarea de trupe are scopul de a arăta susținerea aliaților din NATO față de Ucraina.

Este așteptat ca Pentagonul să anunțe oficial că mii de militari americani vor fi desfășurați în poziții de avanpost din Europa

Printre trupele suplimentare se vor număra aproximativ 2.000 de militari care vor fi trimiși în Polonia și alte câteva mii în țările NATO din sud-estul Europei, printre care și România, potrivit surselor CNN.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.