Protectorii copiilor abuzați de mama lor, victime ale dosarului penal. Mărturiile mincinoase ale concubinului și ale polițistului

Protectorii copiilor abuzați de mama lor, victime ale dosarului penal.  Mărturiile mincinoase ale concubinului și ale polițistului

Protectorii copiilor abuzați de mama lor, victime ale dosarului penal. Mărturiile mincinoase ale concubinului și ale polițistului

by March 29, 2022 0 comments

Cazul minorilor Andor maltratați de mama lor nu este nici pe departe încheiat. Din păcate, cei care suferă nu sunt numai ,  ci și părinții care le asigură, acum, un cămin și protecție fizică și sufletească. Soții Diana Talpoș și Alexandru Andor au fost condamnați, în primă instanță pentru fapte inexistente în Codul penal, privind așa zisa alienare parentală.

Dar dosarul penal deschis familiei Andor cuprinde multe fapte reprobabile. Nu se ține cont de soarta copiilor, de urmările psihice ale abuzurilor fizice la adresa lor, din partea mamei biologice, ci se concentrează pe răzbunări și denunțuri false.

Astfel, Diana Talpoș, protectoarea celor doi copii, a fost nevoită să depună plângeri penale împotriva mărturiilor mincinoase a doi martori, din acest caz.

În sesizarea depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, se arată că ”subsemnata Talpoș Diana, prin prezenta formulez plângere penală împotriva numitului Chiș Gabriel, agent de poliție la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, (…), pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă”.

”Latura obiectivă a infracțiunii de mărturie mincinoasă, săvârșită de martori,  constă în acțiunea matorului Lincar Călin, de a face declarații mincinoase în fața completului de judecată, cu ocazia audierii, în dosarul 3671/271/2020, aflat pe rolul Tribunalului Bihor”, se spune în plângere.

Reclamanta susține că martorul Chiș Gabriel ascunde adevărul când afirmă următoarele: că a venit separat de mama (Andor Teodora) la adresa de pe strada Titus Popovici, nr. 16. Că colegul său Iancu Gabriel, stătea în mașină, că Talpoș Alexandru i-ar fi deschis ușa împreună cu minorul Eric în brațe, iar când minorul ar fi început să plângă, l-a băgat în casă, că minorul ar fi început să țipe după mama lui.

În cadrul altei declarații, Chiș Gabriel recunoaște că, la momentul intrării sale în locuință, minorul nu plângea și nu se auzea. Dacă un copil își dorește să meargă la mama lui și plânge după ea, se liniștește în 15 secunde?

În plângere se spune că martorul Chiș Gabriel a dat declarații mincinoase și cu alte ocazii și de fiecare dată, și-a schimbat declarația.

”Motiv prezentat mie de către pârât a fost faptul că mama îl bate pe minor. Pârâtul l-a întrebat pe minor: așa-i că mama te bate? Iar minorul a confirmat. Această discuție a avut loc în casă, unde am fost invitat de către pârât, reclamanta rămânând la poartă,  întrucât nu i s-a permis accesul în imobil”, mai declară Chiș Gabriel, potrivit plângerii penale.

În plângere se susține că ”din declarația lui Chiș Gabriel, dintr-un alt dosar cu nr.10041/271/2017, reiese că acesta a ajuns la adresă împreună cu Andor Teodora și nicidecum nu a fost contactat în timp ce Andor Teodora era deja la adresă: ”M-am deplasat împreună cu aceasta la domiciliu, care a rămas la poartă”.

”Polițistul Chiș ascunde faptul că în bucătărie, unde a fost invitat, se aflau Talpoș Diana și Talpoș Alexandru, iar minorul Eric era în camera lui sus, la desene, liniștit și singur, iar când a fost chemat de tata,  jos,  să vorbească cu domnul polițist, minorul i-a spus de ce refuză să meargă cu mama și, încercând să îl convingă că mama sa este la poartă și ar dori să îl vadă și să îi vorbească câteva minute, dar minorul a refuzat categoric”, se spune în plângere.

În sesizarea de la Parchet, reclamanta declară: ” Arăt faptul că, în declarația de suspect din dosarul cu nr. 6993/P/2017 a numitei Talpoș Diana și subsemnata, se relatează acest eveniment și anume că la poarta imobilului au sosit doamna Andor și doi polițiști, minorul Eric se afla în camera lui, se juca, se uita la desene. Inițial,  doamna Andor și domnul Chiș Gabriel au susținut că minorul nici măcar nu se află la domiciliul tatălui, iar la balconul imobilului a fost scos minorul Eric de către subsemnata, la rugămintea domnului Talpoș Alexandru. Minorul Eric nu a vrut să iasă din imobil, dar subsemnata i-a spus că dacă dorește să îi vadă pe polițiștii ce au venit la noi, acesta a acceptat să iasă, iar când a văzut că polițiștii erau în civil, a început să plângă că nu sunt polițiști adevărați și a intrat în casă. Între timp, Talpoș Alexandru l-a poftit pe domnul Chiș în casă ca să vorbească cu minorul,  iar Eric a fost chemat în bucătărie de tatăl său, iar acesta i-a spus motivele pentru care nu dorește să meargă la mama și anume că a fost bătut de atât de aceasta, cât și de concubinul ei”.

În plângere se mai spune că ”motivația pentru care martorul a mințit sub jurământ este  o enormă presiune exercitată asupra sa de către doamna Andor Teodora cu care este prieten de familie, dar acest lucru nu îi absolvă de implicațiile penale ale săvârrșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă”.

O a doua plângere penală  depusă de Talpoș Diana este  la adresa numitului Lincar Călin, care a fost audiat în calitate de martor în dosarul cu numărul 3671/271/2020. ”Latura obiectivă a infracțiunii de mărturie mincinoasă săvârșită de martori constă în acțiunea martorului Lincar Călin de a face declarații mincinoase în fața completului de judecată cu ocazia audierii, în dosarul 3671/271/2020, aflat pe rolul Judecătoriei Oradea”.

”Martorul a ales să nu spună adevărul legat de evenimentul din data de 15.06.2017, acest eveniment fiind și motivul pentru care a fost audiat, cât și despre altele”, se precizează în plângere.

”Domnul Lincar Călin omite adevărul când declară următoarele: că minorul Eric Alexandru era în curte cu Talpoș Alexandru la sosirea mamei, în data de 15.06.2017. Că minorul Eric Alexandru a fost băgat în casă. Că o cunoaște pe minora Andor Dariana și că nu au interacționat prea mult (  nu au interacționat deloc deoarece minora Dariana locuiește la tatăl său, iar conform declarației acestuia, el are o relație cu Andor Teodora și locuiește cu dânsa, dinainte cu 6-7 luni de 15.06.2017). Faptul că, în 19 noiembrie 2016 ar fi fost plecat cu mama la cumpărături și au revenit la domiciuliu, iar minora nu mai era acolo. Legat de pensia alimentară, cum că doamna Andor ar fi trimis banii pentru pensia alimentară și s-a îngrijit de minori. Legat de faptul că doamna Andor înainte să îi pună instanța în vedere că trebuie să își susțină copiii minori financiar, ar fi contribuit material la creșterea copiilor. Susține că nu îi cunoaște pe inculpați, dar totuși, la momentul reținerii numitului Talpoș Alexabdru, Lincar Călin a purtat întâmplător o discuție cu Talpoș Diana (menționez faptul că este vorba despre data de 07.12.2020, când Licar Călin, împreună cu Andor Teodora s-au deplasat la adresa Titus Popovici, nr.6, conform spuselor lor: ”pentru a vedea cum îi legat Talpoș„).  Martorul  minte când afirmă ne-am întâlnit întâmplător deoarece, în fața porții mele, nu ne putem vedea întâmplător, în momentul în care le-am  spus să își ia copiii să îi crescă, pentru că acum Talpoș Alexandru este arestat, iar aceștia mi-au râs în față și mi-au  spus că acum, când îmi este greu, fug de responsabilități și au plecat de la adresa noastră”.

În cadrul declarației sale, potrivit plângerii penale, martorul  a prezentat instanței o situație financiară bună a mamei, în mod mincinos. Prin faptul că acesta afirmă că numita Andor Teodora a făcut tot ce i-a stat în putință din punct de vedere legal pentru a-și vedea copii ( subliniez faptul că Lincar Călin, cu bună știință, ascunde rezultatul tuturor anchetelor sociale efectuate de către Autoritatea Tutelară, ASCO, DGASPC, deoarece, în cadrul acestor anchete și rapoarte, este menționat faptul că numitul Talpoș Alexandru nu a restricționat accesul mamei către copii, și că minorii Dariana și Eric refuză categoric să o vadă).

În plângerea penală se mai spune  că ” din declarațiile martorilor, persoanelor vătămate, cât și a subsemnatei, fiind audiați din prezenta cauză, rezultă, fără dubiu, că Lincar Călin nu a prezentat adevărul și a comis infracțiunea de mărturie mincinoasă:

  1. S-a arătat, în mod clar, organelor judiciare, că numitul Lincar Călin nu se afla la fața locului, în data de 15.06.2017, la adresa Titus Popovici, nr. 16
  2. S-a arătat, fără dubiu, că Lincar Călin nu se afla la adresă
  3. Minora Dariana locuiește cu tatăl ei, Talpoș Alexandru din anul 2016, luna iulie
  4. S-a arătat faptul că Dariana Laura a fost prezentă la adresă, timp de 27 de minte și nu a venit nimeni, mama era mutată de la adresă.
  5. Andor Teodora este cercetată penal în dosarul nr. 5252/P/2021, pentru comiterea infracțiunii de abandon familial, pentru neplata pensiei alimentare
  6. În data de 07.12.2020, s-au deplasat la adresa Titus Popovici, nr. 16, împreună cu Andor Teodora, pentru a ”vedea cum îl leagă pe domnul Talpoș”, conform spuselor acestora”.

”Motivația pentru care martorul a mințit sub jurământ o are enorma presiune exercitată supra sa de către doamna Andor Teodora, cu care este concubin, dar acest lucru nu îl absolvă de implicațiile penale ale săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă”, se precizează  în plângerea penală.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.