Calcă totul în picioare! Republica Moldova intră în scenariul de război al Rusiei

Calcă totul în picioare! Republica Moldova intră în scenariul de război al Rusiei

Calcă totul în picioare! Republica Moldova intră în scenariul de război al Rusiei

by April 23, 2022 0 comments

Ministerul Apărării al Rusiei anunță obiectivele pentru cea de-a doua fază a „operațiunii speciale”. „Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea și o ieșire către Transnistria”, a declarat generalul-maior Rustam Minekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

Oficiul președintelui Ucrainei a venit cu un răspuns la „obiectele în cea de-a doua fază a operațiunii speciale enunțate de Rusia. „Acesta este un război pentru libertate și vom câștiga”, a declarat oficialul ucrainean Andrei Ermac.

La data de 19 aprilie, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a anunțat că Rusia începe următoarea fază a operațiunii speciale din Ucraina. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu.

Rusia a atacat Ucraina, pe 24 februarie 2022, anunțând o „operațiune de denazificare și demilitarizare”.

Cristian Tudor Popescu a vorbit  la Digi24 despre variantele în care ar putea reacționa România în cazul în care armata rusă ar intra în Republica Moldova. „Există opțiunea 1940, nu facem nimic, și există opțiunea să sărim în ajutorul Moldovei”, spune gazetarul. „Asta n-ar însemna că ar avea vreo șansă să reziste Moldova, chiar cu ajutorul României, și ar fi un motiv pentru Rusia să atace România”, a adăugat CTP.

„Obiectivul lui Putin este să cucerească Ucraina, întreaga Ucraină. Am tot auzit că „domne, e clar, nu mai vrea decât să ia Lugansk-ul, să ia Donețk-ul și pe urmă se întinde până la Odesa și face joncțiunea cu Transnistria, și gata. E în regulă, a ocupat litoralul Mării Negre”. Nu!

Vrea Ucraina în totalitate. A luat-o din Belarus, n-a mers! Acum o ia pe aici, pe jos, ajunge în Transnistria, și din Transnistria se duce peste Kiev din nou, și peste Liov. Nu va renunța niciun moment la ocuparea întregii Ucraine.

Aici, însă, apare problema noastră, Moldova. În clipa în care ajunge să ocupe Odesa, ceea ce iarăși nu va fi simplu deloc. Războiul ăsta o să dureze cine știe cât… Odesa nu va putea fi ocupată într-o lună. Nu știu dacă va putea fi ocupată… O să vedem.

După aceea, dacă a ajuns în Transnistria… Problema nu se pune să atace Republica Moldova. Problema se pune dacă doresc să se instaleze în Republica Moldova. Pentru că ei pot să facă asta în 24 de ore. Nu se pune problema unui atac asupra Republicii Moldova, în care să vedem ce atitudine ia fiecare, inclusiv România. Nu! Poate să fie ocupată în 24 de ore.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.