Premierul Ciucă, pentru președintele Zelescki: Cum avem grijă de ai voștri, sper și voi să aveți grijă de ai noștri

Premierul Ciucă, pentru președintele Zelescki: Cum avem grijă de ai voștri, sper și voi să aveți grijă de ai noștri

Premierul Ciucă, pentru președintele Zelescki: Cum avem grijă de ai voștri, sper și voi să aveți grijă de ai noștri

by April 4, 2022 1 comment

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni, în plenul reunit al Parlamentului dedicat discursului liderului ucrainean Volodimir Zelenski, că România va avea grijă de toți refugiații ucraineni care fug din calea războiului și că este convins că și Ucraina îi va apăra pe etnicii români aflate pe teritoriul său:

– Ucraina este un simbol al rezistentei in fata unei agresiuni barbare si nedrepte, sunteti astazi dle presedinte Zelenski liderul unei natiuni care lupta pentru identitate in acest razboi ilegal si neprovocat.

– Multi, mult prea multi si-au pierdut viata, altii au fost obligati sa ia calea refugiului ca urmare a atrocitatii trupelor rusesti fara discernamant asupra civililor, scolilor, spitalelor, teatrelor. Atrocitatile ne-au cutremurat pe toti. Toate aceste actiuni inumane trebuie sanctionate de instantele penale internationale.

– Imi manifest admiratia pentru tenacitatea si curajul poporului ucrainean in a-si apara tara

– Va asigur ca familiile ucrainenilor ajunse in Romania sunt in siguranta si vom avea grija de ei

– Sunt convins ca asa cum noi avem grija de cetatenii ucrainei, la fel veti avea si dvs grija de cetatenii de etnie romana din Ucraina.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. ursuleanu
    #1 ursuleanu 5 April, 2022, 11:13

    Pentru tov.Ciuca cel care vede in Ucraina sovietica, creatie stalinista o tara. Pentru a-si masca crimele impotriva umanitatii Stalin si-a creat Ucraina .In ucraina au traiesc si urmeaza sa traiasca mii de criminali impotriva umanitatii, oamenii de o enorma bestialitate.Cazul Batranei care coace prijituri pentru a ucide adolescenti rusi este graqitor., iar masacrul impotriva romanilor de la Fantana Alba nu poate fi uitat niciodata, acest Masacru este cartea de viuzita aUcrainei stalisnite, cea de ieri si deazi. Citat: ” În 1940, România a fost forțată să cedeze Uniunii Sovietice Basarabia și Bucovina de Nord. Fântâna Albă este localitatea de frontieră în care în ziua de 1 aprilie 1941 trupele NKVD au masacrat aproape 3000 de oameni. Aveau o singură vină: erau români și își doreau să treacă și să trăiască în România.”. Dupa 81 de ani noi romanii i-am asteptaat la granita pe ucrainieni cu hrana si le-am oferit adapost, in urma cu 81 de ani ucrainienii i-au oprit pe romani la granita cu glkoante, ordin stalinsit.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.