Bucharest Model NATO. Conferință aniversară la sediul central de la Bruxelles

Bucharest Model NATO. Conferință aniversară la sediul central de la Bruxelles

Bucharest Model NATO. Conferință aniversară la sediul central de la Bruxelles

by May 10, 2022 0 comments

Liceenii entuziasti, participanti la proiectul dedicat lor, Bucharest Model NATO, anunta ca in a doua jumatate a acestei luni, la Bruxelles, la sediul central al NATO, va avea loc a X-a conferinta aniversara dedicata acestui minunat si indraznet proiect.

“Pentru cei care cred in vise si isi urmeaza calea indiferent de dificultati, de obstacole sau de ceea ce spun ceilalti. Pentru cei care aud zilnic ca nu sunt capabili sa isi atinga obiectivele, deoarece acestea sunt prea mari, iar ei prea mici. Pentru cei ale caror culori nu se incadreaza in lumea aceasta gri, continuati sa mergeti inainte pe drumul vostru, nu ii ascultati. Urmati-va calea si faceti miracolul sa se intample!

Aidoma am facut si noi. Acum multa vreme, cand am pornit proiectul Bucharest Model NATO, nu puteam decat sa visam ziua in care vom putea spune mandri ca reusim sa incoronam a X-a editie intr-un mod asa unic.

BMNATO constituie o idee indrazneata, un proiect ambitios la care nu am renuntat, desi in fiecare an am luat-o de la capat cu alta echipa de organizare, in alta locatie, sub alte auspicii si cu alti invitati. Au trecut 9 ani in care am visat mereu, iar ceea ce parea atunci o indrazneala se dovedeste a fi azi cea mai frumoasa realitate.

Miracolul BMNATO a strans de-a lungul timpului peste 1500 de participanti, 9 echipe de organizare si invitati de marca, precum Excelenta Sa Domnul Mircea Geoana, Secretar General Adjunct NATO, Excelenta Sa Domnul Emil Constantinescu, fost Presedinte al Romaniei, Excelenta Sa Domnul Shane Dixon, Adjunctul Interimar al Sefului Misiunii Ambasadei SUA, Excelenta Sa Domnul Ludovic Orban, fost Prim-Ministru al Romaniei, Doamna Raluca Turcan, fost Ministru al Muncii, Domnul James Joye Townsend, Presedintele ATA (Atlantic Treaty Association), Domnul Alex Serban, Vicepresedinte ATA, Doamna Juxhina Sotiti Gjoni, Preseinte YATA International, Domnul Sebastian Burduja, Ministru al Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Domnul Jose Maria Lopez-Navarro, Oficial NATO, Domnul General Maior Prof. Univ Dr. Adriean Parlog, si multi altii.

BMNATO a cladit, de fapt, cea mai puternica comunitate de tineri implicati intr-un proiect de o seriozitate si de o asumare aparte, o adevarata familie cu care ne mandrim.

Este o onoare pentru noi sa va anuntam ca am reusit sa ducem editia a X-a aniversara a conferintei noastre, unica in lume, in sediul NATO din Bruxelles, Belgia.

La jumatatea lunii mai vom fi prezenti in sediul NATO alaturi de oficiali NATO, unde vom trai live emotia si bucuria pentru cele 9 editii anterioare care au facut ca visul nostru sa prinda aripi.

BMNATO este o initiativa a Doamnei Profesor Daniela Bordei care, impreuna cu un grup de liceeni, a reusit sa creeze singura simulare NATO dedicata tinerilor din lume. Incepand cu anul acesta, BMNATO se afla sub tutela Youni.

Acum este mai important ca oricand sa intelegem rolul organizatiei NATO in contextul politico-militar mondial si sa pregatim tineretul pentru o intelegere completa si complexa a viitorului.

Multumim NATO pentru sprijin, incredere si pentru inspiratia care a facut ca visul nostru sa nu se opreasca pana a devenit realitatea zilei de azi! “, spun liceenii de la BMNATO, in incheierea comunicatului de presa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.