Problemă rezolvată! Piscul de la Rîmetea, ”recucerit” de români

Problemă rezolvată! Piscul de la Rîmetea, ”recucerit” de români

Problemă rezolvată! Piscul de la Rîmetea, ”recucerit” de români

by May 29, 2022 0 comments

Katalin Novak, președintele Ungariei, a făcut prima sa vizită în străinătate în România, unde a făcut o serie de declarații și de gesturi care au stârnit un uriaș scandal diplomatic între București și Budapesta, potrivit stiripesurse.ro.

Printre altele, Novak a urcat pe Piatra Secuiului, muntele de 1.130 de metri altitudine de la Rimetea, județul Alba, unde s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Bornele de pe culmea montană sunt, de zeci de ani, în centrul unei dispute între români şi maghiari. Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei. Președinta Ungariei a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1.130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri. M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”.

Gestul lui Novak a stârnit multă nemulțumire, iar George Simion a rezolvat în stilu-i propriu cazul. Liderul AUR a publicat o fotografie cu aceeași bornă, dar vopsită în culorile drapelului românesc. ”Problemă rezolvată!”, a fost mesajul care însoțește fotografia în care borna este vopsită în roșu, galben și albastru și are și drapelul tricolor legat de ea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.