Scenariu de război. Nancy Pelosi a ajuns la Taiwan

Scenariu de război. Nancy Pelosi a ajuns la Taiwan

Scenariu de război. Nancy Pelosi a ajuns la Taiwan

by August 2, 2022 0 comments

Statele Unite au trimis avioane de vânătoare şi de realimentare în aer din Japonia spre Taiwan, în contextul apropierii de insulă a aeronavei care o transportă pe Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, transmite Mediafax.

Conform postului nipon NHK, opt avioane de vânătoare F-15 au decolat de la Baza aeriană americană Kadena, situată pe Insula japoneză Okinawa, spre Taiwan, pentru a escorta aeronava lui Nancy Pelosi, care se apropie de Aeroportul din Taipei. Avioanele de vânătoare vor realimenta în aer de la aeronave americane de tip KC-135.

Prezenţa aeriană americană are rolul de a descuraja orice acţiune de intimidare din partea Chinei, care este furioasă din cauza vizitei lui Nacy Pelosi în Taiwan.

Departamentul american al Apărării a intensificat prezenţa militară în zona Asia-Pacific în contextul vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan. În largul Taiwanului au fost trimise patru nave militare americane, inclusiv portavionul USS Ronald Reagan.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și membrii unei delegații a Congresului SUA au emis o declarație scrisă la sosirea în Taiwan. Această vizită este prima vizită oficială în Taiwan a unui președinte al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite în ultimii 25 de ani.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.