Plângere penală. Mama denaturată a fabricat dovezi împotriva propriilor copii

Plângere penală. Mama denaturată a fabricat dovezi împotriva propriilor copii

Plângere penală. Mama denaturată a fabricat dovezi împotriva propriilor copii

by September 19, 2022 0 comments

Alexandru Talpoș, tatăl copiilor din Oradea, victime ale comportamentului agresiv al mamei lor, a depus o plângere penală împotriva fostei soții și a unui grup organizat, care a acționat abuziv împotriva minorilor. Talpoș îi acuză pe aceștia de abuz de drept, inducerea în eroare a organelor judiciare, obstrucționarea justiței, abuz în serviciu, negjijență în serviciu, uzurparea funcției, fals intelectual, fals material, uz de fals, constituirea unui grup infracțional organizat. Citește AICI și AICI.

Trebuie precizat că, prin răspunsurile date în acest caz, BOR recunoaște că biserica a fost implicată în condamnările date în primă instanță.

Acesta atrage atenția asupra unor acțiuni întreprinse, în afara legii,  de Andor Teodora, în complicitate cu un preot și un psiholog, îndreptate chiar împotriva minorilor, cu efecte dramatice în viața lor. Astfel, potrivit plângerii penale, personajele vizate din acest dosar, au fabricat probe care să susțină o eventuală punere sub acuzare a lui Alexandru Talpoș, pentru o așa zisă alienare parentală.

Un grup bine organizat

Plângerea penală  îi vizează pe Andor Teodora, Vicar Părinte Profesor Radu Valer Rus, în calitate de director al Liceului Ortodox Roman Ciorogariu și Ani Radu Cernea în calitate de psiholog la CJRAE Bihor, dar și  în calitate de psiholog delegat cu drept de liberă practică. ”Persoanele  în cauză au săvârșit acte de corupție, abuzive, discriminatorii, încălcând drepturile numitului Talpoș Alexandru,  precum și le minorei Andor Dariana Laura, îngrădind și încălcând drepturile acestora, garantate de Constituția României, de CEDO, DUDO etc., săvârșind în concurs, infracțiunile de abuz în serviciu, neglijența în serviciu, uzurparea funcției, fals intelectual, inducerea în eroare a organelor judiciare, etc”.

Despre ce este vorba: ”În fapt, în data de 29.01.2020, Vicar Preot Profesor Radu Valer Rus a întocmit și emanat cu antetul și în numele Liceului Ortodox Roman Ciorogariu din Oradea, Evaluarea psihopedagogică cu nr. 187/29.01.2020, înscris oficial falsificat de către acesta în calitate de director a școlii, împreună cu Andor Teodora și Ani Radu Cernea care, în calitate de psiholog a atestat prin semnătură,  autenticitatea acestui înscris oficial care este fals, în formă și conținut”

Potrivit plângerii penale” înscrisul oficial poartă în fals titlul de evaluare și se bucură dolosiv de efectele juridice a unei Evaluări Psihopedagogice. Atestările din cadrul înscrisului oficial sunt contrare adevărului constatat în toate expertizele și evaluările autentice din dosarul penal 6993/p/2017. Înscrisul a fost emanat pentru a servi ca probă în dosar împotriva subsemnatului, în plângerea penală formulată prin abuz de drept de Andor Teodora.

Andor Teodora, Radu Valer Rus și Radu Cernea Ani, pentru a putea emana înscrisul oficial și respectiv pentru a crea aparența legalității au falsificat în prealabil mijloacele de probă, cum ar fi fișe de evaluare, teste ori chiar cererea de înscriere la vreun program de consiliere, unde cererea, respectiv acordul, prin semnătura subsemnatului a fost falsificată, deoarece nu mi-am exprimat niciodată acordul privind participarea fiicei mele Andor Dariana în vreun program CES. Acest lucru  nu mi-a fost adus la cunoștință că fiica mea a fost înscrisă ori că ar fi participat la „terapia de grup” în urma căruia să fi rezultat Evaluarea psihopedagogică cu nr. 187/29.01.2020. Nu mi-a fost comunicat vreun raport de activitate ori vreo informare cu privire la activitățile la care a fost supusă minora fără știrea subsemnatului”.

Asfel, ”pentru aparența legalității privind înscrisul, acesta este contrasemnat de Ani Cernea Radu psiholog delegat de la Centru Județean de Resurse și Asistență Educaționale la Liceul Ortodox a cărui director este Părintele Radu Valer Rus. Însă pe înscrisul emanat, respectiv Evaluare Psihopedagogică nu apare ștampila instituției CJRAE, ci doar a angajatei acesteia. Astfel, Andor Teodora, Valer Radu Rus și Ani Radu Cernea au falsificat înscrisul oficial, adică evaluarea psihopedagogică,  în care au atestat, în fals, mai multe acte și fapte neadevărate, nereale, printre care, de exemplu că minora ar fi participat la un program de consiliere psihologică ori instituția CJRAE nu a realizat nicio o evaluare psihopedagogică și nici psihologică”.

Ce este o evaluare psihologică

În plângerea penală se mai spune că ”mai mult, știe oricine că, o evaluare psihopedagogică este un demers profesional de concepție, o cercetare cu caracter științific realizat de către un psiholog competent recunoscut și specializat în domeniu, la cerere expresă, finalizată cu un raport de evaluare psihopedagocică care conține evaluările periodice și testele, fișele subiecților cu prezența acestora, precum opiniile de specialitate ale psihologului, în urma rezultatelor testelor cuprinse în fișele de evaluare periodică cu privire la una sau mai multe probleme de ordin psihologic, iar din totalitatea evaluărilor periodice se realizează raportul de evaluare psihopedagogică.Aceste rapoarte sunt emanate în mod obișnuit de către CJRAE iar fișele de caracterizare psihopedagogice sunt emise la fel de Serviciul de Evaluare și Orientare Școlară si Profesională din cadrul CJRAE”.

”Așadar, în anul 2015, subsemnatul, Talpoș Alexandru (fost Andror) cer lămuriri și adresez întrebări incomode numitei Andor Teodora pentru aflarea cauzei înrăuririi prestației școlare a minorei Andor Dariana Laura. Ca urmare acestei presiuni în 2015, Andor Teodora, știind că din cauza abuzurilor și a exploatărilor în muncă a îngrădit minorei posibilitatea de a învăța, cooptează psihologul școlar delegat, coach NLP atât aceasta cât și soțul acesteia, adică profesori de manipulare, Ani Cernea Radu pentru a înscrie fără știrea și acordul subsemnatului, minora Andor Dariana într-un program de consiliere deoarece, chipurile nu știu de ce Dariana înregistrează rezultate extrem de slabe la școală, ulterior aflând că de fapt cauza acestor prestații au fost cauzate de comportamentul mamei,rezultat al maltratărilor psihice și fizice constante aplicate minorei, între anii 2013-2016, așa cum este atestat arătat și în următoarele documente:

 la sfârșitul anului 2016 Andor Teodora s-a adresat serviciului DGASPC cu o sesizare înregistrată sub nr. 544/S/17.11.2016 cu privire la abuzul emotional pe care Talpoș Alexandru îl exercită asupra minorei Dariana, iar în urma evaluării psihologice răspunsul a fost că nu au fost găsite urme ale abuzului emotional efectuat de tată asupra minorei, în schimb au fost evidențiate în raport abuzurile numitei Andor Teodora asupra minorei, și motivele minorei de respingere a relației cu mama.

 în dosarul cu nr. 16983/271/2016 ordonanță președențială numita Andor Teodora a depus o cerere reconvențională prin care solicită chiar dânsa diminuarea programului de vizitare din convenția notarială de la 15 zile la al doilea și al patrulea weekend din luna, dar i se respinge de către instanță această cerere pe următorul motiv ”instanța apreciază că programul de vizită solicitat de reclamanta-reconvențional ar avea menirea să o traumatizeze pe minoră ”, iar instanța de judecată a redus programul de vizita la 16 ore pe lună, fără ridicare de la domiciliul tatălui.

 Martora Ronica Praszler în declarația sa de martor în cadrul urmăririi penale spune: ”Nu cred ca Andor Teodora și-a bătut atât de rău copiii, încât să îi traumatizeze”

 Declarațiile minorei Andor Dariana relatează mai multe episoade de agresiune, Sirca Denisa relatează episoade de agresiune printre care și un moment în care Andor Teodora îi amenință pe minori că urmează să îi arunce pe geam,

diriginta Berecz Daniela care relatează bătaia aplicată de către Andor Teodora în incinta școlii minorei, Bunica maternă, mama lui Andor Teodora, care relatează bătăia aplicată de fiica ei minorei Dariana Laura.

 Sentința civilă cu nr. 478/A/2019 prin care se constată că ne aflăm în situația în care Andor Teodora este un părinte abuziv, acesta a fost și motivul pentru care minorilor le-a fost stabilit domiciliul la subsemnatul

 Ordinul de protecție sentința civilă 973/A/2017 dat împotriva mamei în urma bătăii aplicate minorei față de colegi și profesori minorei Dariana. Ministerul public apreciază în cadrul procesului, la nici un an după ce minora s-a mutat la subsemnat, că minora este Tezaur Național. Între timp, azi, minora Dariana este bursieră de merit la una dintre cele mai prestigioase instuții de învățământ din oraș, Colegiul Național Miahai Eminescu. Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu fiind o instituție de învățământ de la marginea orașului, cu un grad ridicat de degradare și infracționalitate juvenilă, mușamalizate de instituție, unde după câte se observă nu este vreo problemă ca personalul să falsifice și să emane înscrisuri în numele instituției”, se arată în plângerea penală.

În plânegere se menționează că ”minora dorește să devină medic, frecventează meditații la biologie și din toamnă, va începe și cursurile de chimie. Tot în prezent, Andor Dariana este voluntar SMURD, modul II, modulul I fiind finalizat cu examen. În anii 2019-2021 a fost organizator, coordonator și participant la un program social creștin, unde împreună cu alte două persoane s-au ocupat de peste 90 de minori.

 În raportul încheiat de Serviciul de probațiune Andor Teodora recunoște că a abuzat minorii fizic și emoțional, dar doar în scop educativ.

 Raportul de expertiză efectuat în cauza penală care dovedește ca numita Andor Teodora este aceea care a abuzat minora Dariana Laura atât fizic, cât și psihic.

Abuz și violență fizică

Acestea sunt doar o parte din documentele care atestă caracterul abuziv, agresiv, violența fizică și verbală manifestate de Andor Teodora, amenințările folosite la adresa minorilor, modul de aplicare a bătăilor, etc.

Andor Teodora înscrie minora la activitățile de terapie de grup organizate în timpul orei de educație fizică. Știind că sportul este o activitate detestată de minora Andor Dariana, așa cum apare și în declarațiile acesteia, Andor Teodora o manipulează pe aceasta ca pentru a scăpa de sport să meargă la terapie. Nu cere acordul subsemnatului, astfel cooptează psihologul școlii și falsifică semnătura subsemnatului, respectiv obține în baza falsului acordul subsemnatului privind activitatea. Deoarece în 2014 s-a pronunțat divorțul, iar instituția de învățământ știa situația fiind și motivul oficial a terapiei, implicarea psihologului în falsificarea înscrisului și utilizarea mijlocului înscrisului în vederea creării aparenței legalității și ulterior a producerii de efecte juridice a a fost absolut necesară.

Andor Teodora amenință minora să nu spună subscrisului despre activitatea în care a fost implicată, respectiv că mama a înscris-o într-un program, probabil CES, de EVALUAREA SI EXPERTIZA PERSOANELOR CU CERINTE SPECIALE”.

Plângerea penală atrage atenția că ”un Raport de evaluare psihopedagogică ori a evaluarilor periodice psihopedagogice poate surveni exclusiv în urma unui program ori singurul program derulat de CJRAE în privința aceasta este CES. Atât această evaluare cât și cele psihologice presupun realizarea unor studii profunde ale comportamentului. O evaluare nu este un înscris emanat de un preot în numele instituției pe care o conduce, ci o activitate de specialitate. Activitatea de chiulit de la ora de sport,  contrasemnată de un psiholog nu este o astfel de activitate, ci doar o schemă prin care s-a urmărit aparența legalității, justificării fondurilor sustrase. Cât despre veridicitatea unui înscris emis de un popă fără competențe personale, fără competențe instituționale în lipsa unor teste, fișe de lucru, etc referitoare la aceste activități este incontestabil un înscris falsificat, ori autorii sunt semnatarii.

Evaluarea psihopedagocică nu este ceva pur teoretic ci se constituie prin efectuarea unui ansamblu de teste prevăzute cu scale de evaluare, cu scopuri clare în investigatiile de teren, cu evaluare efectivă realizată de psihologi specializati in evaluare(testare). Astfel, o evaluare psihopedagogică trebuie să conțină elementele mai sus menționate și nu texte ticluite la comandă pentru a servi ca înscris pro causa pentru cel care îl solicit, precum conține înscrisul probatoriu falsificat nr. 187/29.01.2020”.

De asemenea se precizează că ”directorul instituției de învățământ știa că minora a fost înscrisă în program în baza unei cereri falsificate, motiv pentru care a sustras cererea și a refuzat să o pună la dispoziția subscrisului ori a organelor de cercetare, la fel și testele de evaluare pe care susțin că le-au efectuat în perioada 2015-2016, însă nu le mai dețin, pentru că în realitate acestea au fost initial falsificate pentru decontări și justificări la CJRAE,  însă ulterior aceste probe precum și cererea falsificată au fost sustrase de către psiholog Ani Cernea din dosarele CJRAE și toate evaluările și fișele falsificate, singura urmă fiind decontările fictive care au rămas aparent din greșeală fără documentele justificative.

Cu siguranță aceștia dețin aceste înscrisuri,  deoarece,  în caz de control al Curții de Conturi sau a fondurilor să poată fi reinserate în dosar,  creând astfel aparența unei simple omisiuni. Se poate observa că înscrisul Evaluare Psihopedagocică a fost emanat de Vicarul Valer Rus în 2020, la 7 luni după ce minora Andor Dariana Laura nu mai frecventa instituția de învățământ.

Evaluarea nu se poate realiza în lipsă, decât un raport de evaluare care trebuie să conțină toate evaluările efectuate în baza testelor. Înscrisul nu este o evaluare decât aparent pentru inculți. Andor Teodora însă are nevoie de un document care să se intituleze ”evaluare” și care să ateste că subsemnatul am influențat minora printre altele,  să renunțe la consilierea psihologică care nu a avut loc niciodată, din anul 2015-2016”.

În mod abuziv, ”Andor Teodora declară organelor de urmărire penală despre existența unor evaluări psihopedagocice și a unui raport anual pentru 2015-2016, însă astfel de teste, din care să rezulte evaluări periodice,  din care să se fi întocmit un raport nu s-au realizat niciodată.

Mai mult la momentul atestării existenței vreunei evaluări,  nu exista întocmit nici înscrisul în cauză, falsificarea, emanarea, respectiv introducerea falsului în circuitul judiciar fiind la o dată ulterioră cererii organelor. Astfel, Andor Teodora a solicitat în urma declarației date în fața organului de cercetare penală, declarație în care a amintit despre existența unei expertize psihopedagocice, inexistentă la aceea dată, și a solicitat Poliției să ceară Raportul de evaluare rezultat din evaluările și testele efectuate, direct și oficial liceului, pretinzând că ei nu i l-ar comunica,  că nu are autoritate. Însă aceasta știa că nu a existat nicio evaluare decât pe deconturi și că nu există niciun raport de evaluare, doar că psihologul Ani Radu Cernea nu a putut emana și antedata un Raport creat în urma unei evaluări de la CJRAE, deoarece i-a fost frică să nu o prindă că semnăturile copiilor sunt false, comunicările rapoartelor către reprezentanții legali la fel, fișele de lucru și rapoartele de evoluție, la fel, au fost falsificate exclusiv pentru decontarea sumelor pretinsă pentru  activitatea simulate”.

Probe confecționate ulterior

”La CJRAE în registre nu mai există jurnalele și fișele de lucru ori vreun raport creat în urma evaluărilor. Astfel, Andor Teodora, Ani Radu și Valer Rus au confecționat proba ulterior, chiar înaintea presupunerii existenței acesteia iar pentru a crea aparența veridicității unui înscris veritabil, psihlogul contrasemează „evaluarea” psihopedagocică falsificată și falsificată de Valer Rus la data curentă, și nu la data perioadelor de testare ori la încheierea anului școlar un Raport de evaluare psihopedagocică realizat din suma evaluărilor.

Fiindu-le frică să emită o evaluare fictivă de la CJRAE care necesita antedatare și înlocuirea fișelor și evaluărilor falsificate și înregistrate la CJRAE, care nu erau bune pentru Andor Teodora au decis sustragerea acelora și au transmis organelor de cercetare penală, prin inserarea în răspuns a unei evaluări psihopedagocice fictive, direct în cadrul răspunsului la solicitare organelor de cercetare.

Astfel, direct în evaluare este înscris că s-a efectuat la cererea organelor de urmărire penală, însă aceștia nu au cerut realizarea unei expertize ori evaluări deoarece cunoșteau faptul că minora nu mai este de 7 luni la acea instituție de învățământ și că presupusele teste și evaluări sunt din perioada 2015-2016 și nu se poate face o evaluare în lipsa subiecților evaluați așa cum a realizat, consemnat și emanat preotul Valer Rus evaluarea psihopedagocică în cauză”, mai scrie în plângerea penală.

”Organele au cerut un Raport de evaluare, organele au primit direct o așa zisă evaluare, realizat și emanat de un preot și contrasemnat de un psiholog. Acest program CES, fiind finanțat din fonduri, realizarea raporturilor de evaluare erau obligatorii, banii trebuiau justificați, astfel probabil că raportul original, dacă există, este tot un fals, deoarece într-un an de zile, din 2015 până în 2016 nici Andor Dariana și nici cei 6 copii înscriși nu au făcut nici o consiliere ori evaluări prin testare, pur și simplu chiulitul de la sport a fost supravegheat de psihologolul doamna Radu.

Unii minori au fost înscriși la chiulitul cu psihologul că au aflat de la Dariana cum că dacă au părinți divorțați, decedați ori la lucru în străinătate pot să chiulească de la sport. Această scamatorie cu programul CES, în detrimentul altor materii,  aflate în programa școlară, nu servea decât la justificarea banilor eludați, bani ce erau în fapt destinați unei activități profesionale descrise mai sus”, se susține în documentul menționat.

Prietenii nepotrivite

Potrivit plângerii penale ”psihologul Ani Radu Cernea este prietenă veche a numitei Andor Teodora, aceasta urmând cursurile de manipulare psihologică a acesteia, manipulare pe care Andor Dariana le-a sesizat și când a spus acesteia că subsemnatul nu este interesat de ea, că mi-am găsit o altă femeie și că voi avea alți copii cu aceasta iar pe ea am să o abandonez.

Copilul i-a spus că astea sunt opinii nefondate fapt ce a determinat-o pe Andor Teodora să bată copilul și între timp să-i spună că „unde e acum taică-tău să te apere?”, „Unde e acum poliția să te apere? ”„Mă piș pe poliție!”, între timp obligând minora să țină mâinile lângă corp că altfel o omoară. Aceste relatări se regăsesc în mărturiile minorei, în procese verbale de constatare, în evaluările psihologice, anchete sociale, expertizele judiciare, evaluările psihologice autentice emise de instituțiile statului DGASPC, ASCO, etc, ori de câte ori aceste instituții încercau să convingă minora că îi vor oferi protecție împotriva abuzurilor mamei”.

Un caz tulburător care pune sub semnul întrebării modul în care se face justiție în România. Tragic este că cei care suferă sunt copiii, în urma unui joc murdar dus de adulți, porivit propriilor interese și frustrări.

Citește AICI

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.