Beneficiile oferite de caloriferele verticale

Beneficiile oferite de caloriferele verticale

Beneficiile oferite de caloriferele verticale

by November 18, 2022 0 comments

Radiatoarele de încălzire verticale sunt potrivite unui interior elegant, minimalist: ocupă puțin spațiu și oferă maxim de confort.

Când vă planificați o amenajare și ajungeți la partea de încălzire a unei camere este bine să acordați mai multă atenție caloriferelor.

Greșeli se pot face tot timpul, chiar și atunci când ești priceput. Însă, dacă vei ține cont de anumite elemente, cu siguranță nu vei da greș.

Iată, spre exemplu, ce ar trebuie să pui pe primul plan în alegerea unui calorifer: poziționarea, eficiența la încălzire și estetica.

Aceste trei aspecte sunt primordiale pentru a obține un confort termic sporit pentru tine și familia ta.

Cele mai importante caracteristici ale caloriferelor verticale

Nu vom discuta astăzi despre toate tipurile de radiatoare din piață. Ne-am propus însă să vă prezentăm câteva dintre caracteristicile cele mai importante ale acestor calorifere verticale.

Caloriferele verticale pot fi categorisite după materialul din care sunt realizate, după tipul de proiectare externă și de asemenea după tipul sursei de căldură.

Un astfel de calorifer poate avea înălțimi ce variază între 1 și 3 metri.

Aceste încălzitoare verticale au dimensiuni variate și de asemenea greutate variată, însă majoritatea lor sunt net mai ușoare decât caloriferele tradiționale. Asta deoarece există intenția de a nu încărca pereții. Din acest motiv, astfel de calorifere sunt preferate în baie și în zonele în care există pereți falși.

În funcție de materialul din care sunt realizate, ele se pot clasifica în: bimetal, aluminiu și oțel.

Cele mai populare sunt caloriferele verticale din oțel, care sunt și cele mai rezistente la uzură și au și niște proprietăți mai bune pe partea de transmitere a căldurii.

Pe de altă parte, caloriferele verticale din aluminiu au și ele avantajele lor: spre exemplu, un aspect mult mai variat lucru ce înseamnă o gamă mai largă de unde poți alege, și de asemenea, astfel de radiatoare pot fi vopsite fără să-și piardă calitățile termice. Plus că, sunt și mai ușoare, fapt agreat de cei care au pereții îmbrăcați în rigips.

Prețul radiatoarelor verticale din oțel este mai mic, pe când secțiunile de încălzire ale celor din aluminiu transmit mai bine căldura, având o conductibilitate mai ridicată.

Avantajele caloriferelor verticale

Radiatoarele verticale sunt o alegere excelentă pentru casa dvs., mai ales dacă aveți un spațiu limitat. Din act punct de vedere sunt o modalitate excelentă de a economisi spațiu și de a vă menține casa caldă cu un efort minim. Iată câteva dintre beneficiile radiatoarelor verticale:

Sunt ușor de instalat

Radiatoarele verticale nu ocupă mult spațiu, așa că sunt o opțiune bună dacă aveți o cameră mică sau un birou care are nevoie de încălzire. De asemenea, sunt ușor de instalat – trebuie doar să găsiți un loc unde să agățați radiatorul și să-l conectați.

Sunt discrete

Spre deosebire de alte tipuri de sisteme de încălzire, radiatoarele verticale se integrează în restul decorului, ceea ce înseamnă că nu vor afecta frumusețea casei dvs.

Au un consum redus de energie

Unul dintre principalele avantaje ale radiatoarelor verticale este că necesită foarte puțină energie. Asta înseamnă că vei cheltui mai puțini bani pe facturile de încălzire în timp!

Distribuire uniforma a căldurii

Radiatoarele verticale asigură o distribuție mai uniformă a căldurii: Radiatoarele verticale încălzesc încăperile în mod uniform prin distribuirea căldurii dintr-o parte în alta, ceea ce le face ideale pentru spațiile mari, cum ar fi camerele de zi sau dormitoarele care acoperă un întreg etaj al unui bloc de apartamente.”

Sunt rentabile

Radiatoarele verticale costă mai puțin decât alte tipuri de radiatoare.

Furnizează căldură rapid

Un alt avantaj este că radiatoarele verticale se încălzesc rapid.

Plus de asta:

*Sunt ușor de controlat cu un termostat, astfel încât puteți găsi temperatura perfectă pentru casa dvs. (și puteți economisi bani pe facturile de energie).

*Țevile sunt ascunse în interiorul pereților, ceea ce le face mai plăcute din punct de vedere estetic decât alte tipuri de sisteme de încălzire.

*Pentru că sunt amplasate pe verticală și nu pe orizontală, ocupă mai puțin spațiu în locuința dvs. – ceea ce înseamnă mai mult loc pentru mobilă!

Dar, ca să nu ne acuzați de părtinire, iată și câteva dintre dezavantajele caloriferelor verticale.

Dezavantaje

  1. Încălzire s-ar putea să nu fie atât de uniformă pe cât o clamează specialiștii, pentru că aerul cald urcă spre tavan și se acumulează acolo, deci podeaua rămâne rece.
  2. Costurile nu sunt tocmai mici, mai ales când vine vorba de modele un design aparte.
  3. Cablarea pentru caloriferele verticale este indicat să treacă prin perete pentru a nu deranja vizual, însă acest lucru este posibil doar dacă aveți niște pereți din rigips.
  4. Unele modele pot avea o greutate ridicată, îndeosebi cele realizate din oțel, în special ne gândim aici la o susținere pe un perete din rigips.
  5. Montarea verticală a caloriferelor reduce transferul de căldură cu cca. 10 – 15%.

Radiatoarele verticale există încă din 1847, dar sunt încă unul dintre cele mai populare moduri în care oamenii își încălzesc casele în prezent, deoarece oferă atât de multe beneficii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.