Dosar penal. Procurorii anchetează traficul cu terenuri gratis din Bușteni, ale lui Emanoil Savin

Dosar penal. Procurorii anchetează traficul cu terenuri gratis din Bușteni, ale lui Emanoil Savin

Dosar penal. Procurorii anchetează traficul cu terenuri gratis din Bușteni, ale lui Emanoil Savin

by December 6, 2022 0 comments

Fostul primar al Bușteniului, Emanoil Savin, face, din nou, obiectul unui dosar penal, vizând suspiciuni de corupție, din perioada 2013-2016. Potrivit unei ordonanțe emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia pe data de 25 noiembrie a.c.,  procurorul de caz a solicitat predarea unor documente din primăria Bușteniului, care vizează ”urmărirea penală efectuată  în dosarul penal nr. 599/P/2022, având ca obiect, săvârșirea a 11 infracțiuni de abuz în serviciu”.

Este vorba despre o afacere murdară cu terenurile din Bușteni, pusă la cale de Savin, pe vremea când era primar. Mai exact, despre traficul cu parcele gratis, din zone cu valoare turistică mare, ale Primăriei Bușteni,  către clientela politică și personală a fostului edil.

”Pentru justa soluționare a cauzei, se impune predarea de către Consiliul Local Bușteni, până la data de 05.12.2022, în copie certificată,  pentru conformitate cu originalul,  a următoarelor înscrisuri, emise în cursul anilor 2013-01. 10.2016, în perioada în care funcția de primar al orașului Bușteni a fost deținută, de către numitul Savin Emanoil”, se arată în ordonanța de predare.

Ce acte solicită Parchetul:

” Întreaga documentație prin care s-a atribuit, în folosință gratuită, câte un lot de teren,  pe strada Caraiman din orașul Bușteni, județul Prahova, către cei doi fii ai fostului consilier local, Valentin Chirițoiu. Actele și întreaga documentație prin care s-a atribuit, în folosință gratuită, terenul situat pe strada Brumărelelelor, din orașul Bușteni, județul Prahova. Actele și întreaga documentație prin care s-a dispus concesionarea către numitul Nicolae Conteș a unui teren situat pe strada Crinei, din orașul Bușteni, județul Prahova.

Actele și întreaga documentație prin care s-a dispus concesionarea către numitul Nicolae Conteș, a unui teren situat în golul alpin, Zamora, în suprafață de aproximativ 4.900 mp, unde, ulterior, numitul Nicolae Conteș ar fi construit un hotel restaurant. Actele și întreaga documentație, prin care s-a dispus concesionarea către numitul Nicolae Conteș, a unui suprafețe de teren întinsă de pășune alpină, situată în imediata apropiere a golului alpin Zamora.

Actele și întreaga documentație prin care s-a dispus concesionarea către numitul Nastasia Gheorghe (ori fiului acestuia), a unui teren în suprafață de aproximativ 5.200 mp și o suprafață de pășune în golul alpin Zamora. Actele și întrega documentație privitoare la dreptul de proprietate aferent terenului situat în orașul Bușteni, strada Independenței.

Actele și întreaga documentație prin care s-a dispus concesionarea, iar ulterior dobândirea de către numitul Petre Sotir a unui teren situat pe strada Prieteniei, din orașul Bușteni, precum și trei locații pentru locuri de parcare situate în proximitate.

Actele și întreaga documentație prin care s-a dispus concesionarea către numitul Militaru Viorel a unui teren situat pe strada Crinei, din orașul Bușteni, județul Prahova și a unei pășuni situate în golul alpin Zamora.

Actele și întreaga documentație prin care s-a pus dispus concesionarea către numitul Staicu Florin a unui teren situat pe str. Crinei din orașul Bușteni, județul Prahova. Actele și întreaga documentație prin care s-a pus la dispoziție numitului Văduva Iulian a unui teren/unei locuințe pe strada Crinei, din orașul Bușteni, județul Prahova.

Actele și întreaga documentație prin care s-a dispus concesionarea către numitul Popa Badea Sebastian Dan, a unui teren situat pe strada Fântânii, din orașul Bușteni, județul Prahova.

Actele și întreaga documentație prin care s-a atrbuit către numita Condei Elena a unui apartament situat într-un bloc tip ANL din cartierul Poiana Țapului, orașul Bușteni, județul Prahova”.

În solicitarea Parchetului se mai spune că, ”în măsura în care înscrisurile nu mai există, vă rugăm să ne comunicați, în mod expres, acest aspect, individualizând fiecare înscris solicitat care nu poate fi predat”.

”Se pune în vedere că, potrivit art. 283, alin. 4, litera d, Cod de Procedură Penală, neîndeplinirea de către orice persoană a obligației de prezentare, la cererea organului de urmărire penală a obiectelor ori a înscrisurilor cerute de acestea, precum și neîndeplinirea acelorași obligații de către reprezentantul legal al persoanei juridice sau de cel însărcinat cu aducerea la îndeplinire a acestei obligații, constituire abatere judiciară”, se mai arată în adresa Parchetului.

Înscrisurile vor fi transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia prin orice mijloc care să asigure integritatea acestora, până la data de 05.12.2022.

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.