Maia Sandu: Tentativă de lovitură de stat în Republica Moldova

Maia Sandu: Tentativă de lovitură de stat în Republica Moldova

Maia Sandu: Tentativă de lovitură de stat în Republica Moldova

by February 13, 2023 0 comments

Planurile Federaţiei Ruse de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova au fost confirmate de instituţii ale statului şi aveau drept scop schimbarea puterii de la Chişinău, a declarat luni preşedinta republicii, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă, transmite MOLDPRES și Agerpres. Informațiile au fost primite de la partenerii ucraineni, mai afirmă Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, planul prevedea implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civili, care urmau să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luări de ostatici.

“Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii, urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău. Documentele recepţionate de la partenerii noştri ucraineni demonstrează o bună documentare a locaţiilor şi aspectelor logistice pentru organizarea acestor activităţi subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara ţării pentru acţiunile cu caracter violent. Materialele conţin instrucţiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetăţeni ai Federaţiei Ruse, Republicii Belarus, Serbiei şi Muntenegru”, a detaliat Maia Sandu.

“Vă asigur că instituţiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări şi ţin situaţia sub control’, a dat ea asigurări.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.