Avatarurile corupției din rândul funcționarilor publici, în județul Bihor
by admin March 15, 2023 0 commentsÎn urma dezvăluirilor incipiente făcute de ancheteonline despre colaborarea ANAF-BOR, care, după ce au dat o gaură în bugetul de stat, respectiv în buzunarele noastre, au ajuns într-un final, în fața comisiei de disciplină. Acești lucrători ANAF sunt suspecți de falsificarea de înscrisuri. Se pare că scârțâie tot mai tare renumita fabrică de dosare penale a funcționarilor publici orădeni. (Citește AICI: )
Orice procuror care este dispus sa respecte legea ar putea desființa acest grup infracțional fără prea mare efort. Zecile de plângeri penale formulate împotriva funcționarilor publici implicați sunt însă mușamalizate, respectiv „ținute la sertar” de alți funcționari publici corupți. Vom revenii cu detalii, însă azi vom aborda o altă aripă a găștii de șmecheri orădeni, cu funcții de conducere în structurile administrației orădene.
Pile, relații, cumetrii
Se pare că faimosul imperiu al regelui Bolojan putrezește din interior. Azi vom afla cine a intervenit la comanda ANAF pentru angajarea dubioasă a fostei soții a lui Talpoș Alexandru, respectiv Andor Teodora, care a ajuns, prin minune, funcționar public imediat după ce a ajutat la construirea dosarelor penale împotriva fostului soț.
Dezvăluirile noastre despre caracatița orădeană i-au băgat în sperieți pe șmecherii ascunși în spatele funcțiilor. În urma articolului precedent, șefii ANAF ar fi ajuns în fața comisiilor de disciplină din Cluj, iar capii instituției, Mihaiu Ioan, Bezi Gheorghe si Fandly în fața comisiei din București. Se pare că funcționarii publici a administrațiilor bucureștene și clujene nu au putut fi cooptați în mușamalizarea tunului de cel puțin 80 de milioane de euro și au cerut acestora să prezinte hotărârea judecătorească în baza căruia au dat jos sechestrele, document inexistent. Sursele noastre au aflat că Bezi Gheorghe și Ioan Mihaiu s-ar pregăti de pensionare pentru a scăpa de comisia de disciplină, cu un 5% penalizări la pensie, dar mai ales să evite închisoarea. Mihaiu Ioan și backup plan ca după părăsirea forțată a șefiei ANAF, să preia cârma PSD Bihor. Bezi Gheorghe, ar mai fi fost la pușcărie pentru evaziune fiscal, potrivit surselor noastre și a ajuns adjunct șef la ANAF. (Citește AICI )
Cum poți să ajungi să lucrezi la Ministerul Transporturilor încălcând contractul colectiv de muncă care interzice deținerea sau administrarea unor firme de transport? Cu o mică intervenție la comisia de angajare sau la cea de disciplină, despre care vom relata pe larg în următoarele articole. Cu ajutorul influenței administrației orădene, legea devine doar un mic detaliu ce trebuie ignorat.
Putregaiul de la Transporturi
Astfel, o parte din angajații orădeni CNAIR, DRDP, ISCTR, ACI și ARL, aflate în subordinea ministerului transporturilor dețin firme de transport care protejau, în trecut, firmele de transport a altora, în schimbul unor ”comisioane” considerabile. Aceștia și-au constituit un grup de firme proprii pentru a le avantaja cu sedii gratis, contracte fictive și proteja aceste firme, în primul rând de taxe dar și implicit de instituțiile statului.
Totodată, unii infractorii prinși în flagrant și condamnați pentru corupție, azi lucrează din nou în cadrul aceluiași minister. Cine este Crainic Răzvan, cel care reabilitează foști condamnați pentru corupție? (Vezi comunicatul DNA http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6513# ).
Crainic Răzvan nu doar că a reabilitat personaje ca Telibasa Ciprian, fin a lui Andor Teodora, ci a promovat-o și pe nevasta acestuia, Telibașa Laura în instituție, promovând-o adjunct lider sindical la ISCTR, cu toate că, și aceștia dețin și administrează direct și prin interpuși firme de transport. Mai mult, Pop Marius, fratele lui Andor Teodora, împreună cu Pop Dumitru, tatăl acestuia beneficiază la fel de protecția lui Crainic Răzvan, Andor Teodora și a finuților acesteia, Telibașa Laura și Telibașa Ciprian pentru SC INTACT SPEDITION SRL (nume cu dedicație), societate care întreține relații comerciale cu SC LORELAU TRANSPORT INTERNATIONAL SRL, deținut de soții Telibașa și cu SC CARAMEL TRANS SRL, deținut de Crainic Răzvan.
CRAINIC IOANA-MARIOARA, soția lui Crainic Mircea Răzvan în calitate de angajat al ACI – CNAIR, deține o societate de transport S.C. CARAMEL TRANS SRL.
Aceasta societate a obținut de la ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ SA (9478840), prin contract de comodat, utilizarea, cu titlu gratuity, a unui spațiu de 200 mp pentru depozitarea unor utilaje, ce a fost constituit chiar punct de lucru, prestând servicii ce nu ar fi fost fiscalizate, în mare parte (evaziune fiscală), fiind utilizate platforme gen OLX pentru promovarea serviciilor și apelarea de către diverse persoane la acestea. MINISTERUL TRANSPORTURILOR este acționar cu 1,41% în aceasta societate. Astfel, criteriul de incompatibilitate din contractul colectiv de muncă privind deținerea de societăți de transport și în cazul acestui funcționar corupt, la fel ca în cazul lui Telibașa Ciprian, Telibașa Laura și Andor Teodora, a fost ignorat cu desăvârșire, Crainic Mircea Răzvan fiind șef ACI Borș, ACI Salonta, ACI Săcuieni, ACI Valea lui Mihai, aflate în subordinea DRDP CLUJ, respectiv CNAIR, de unde acesta își încasează remunerația.
ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ SA (9478840) interferează cu interese ale statului, fiind deținută în proporție de 98,59% de STRABAG AG.
Noroc și jocuri de noroc
Totodată, domnul Crainic Mircea Răzvan este un norocos abonat al câștigurilor din jocuri de noroc, fiind administrator și asociat unic al NOJJO BET SRL, societate ce obține venituri de la un client persoana juridică, OK ALBASTRU ROSU SRL. Veniturile câștigate din jocuri de noroc provin în mod întâmplător de la societăți administrate de aceleași persoane fizice, ce administrează și unicul client persoana juridica al societății deținute de Crainic Mircea Răzvan.
Se pare ca predispoziția ancestrala pentru căpătuiala a fost dobândită genetic de către fiul fostului primar din Nojorid. (Citește AICI )
Între timp, acesta își protejează interesele, fiind ocrotit de Mihaiu Ioan și Bezi Gheorghe, șefi ANAF Bihor, care blochează și reduc la inacțiune tentativele câtorva lucrători cinstiți din cadrul ANAF Bihor pentru cercetări specific. Crainic Mircea Răzvan și acoliții săi reabilitați, Andor Teodora, respectiv soții Telibașa, nu sunt deranjați pentru justificarea situației patrimoniale personale, respectiv a sumelor presupus ilicite, încasate și nedeclarate pe persoană fizică și/sau prin interpuși.
Art. 12 Legea nr.78/2000 privind faptele de corupție stipulează: “(1) Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: a) efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale”.
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.