Unde dai și unde crapă! Corupția protejată la cel mai înalt nivel, în Giurgiu

Unde dai și unde crapă! Corupția protejată la cel mai înalt nivel, în Giurgiu

Unde dai și unde crapă! Corupția protejată la cel mai înalt nivel, în Giurgiu

by March 14, 2023 0 comments

Un nou scandal  stă să explodeze la Giurgiu odată cu întocmirea unui dosar penal pe numele președintelui CJ.  (Citește AICI). Interesant este că totul a pornit de la un denunț al unui personaj controversat, penal în trecut șî în prezent, dar care s-a descurcat pe filiere politice și a rezistat în funcții publice.

A făcut carieră în acte de corupție, la conducerea unor instituții publice, fiind demis, în cele din urmă de la conducerea Direcției de Protecție Socială Giurgiu, tocmai din cauza abuzurilor în serviciu. Este vorba despre Cătălin Lupu, mâna dreaptă a președintelui PSD Giurgiu, Marian Mina, om de bază al clanului Bădălău. După ce a fost dat afară din fruntea DGSAPC, el a ajuns consilier al prefectului social-democrat, Florentina Stănculescu.

Din pleiada de fapte de corupție, dorim să amintim câteva, prinse în articole ale presei locale și centrale.

Astfel, în septembrie 2020, Cătălin Lupu era menționat, într-un dosar privind infracțiuni de fals intelectual, fals material în înscrisuri publice și uz de fals. În fapt, era vorba despre întocmirea, în fals, de documente pentru stabilirea de reședință,  mai multor persoane ( peste 100), din comuna Stănești (Giurgiu), fără ca acestea să locuiască efectiv la adresele de reședință. Scopul era unul electoral,  o manevră ilegală, pusă la cale de PSD, prin oamenii fideli ai lui Bădălău și Mina (Citește AICI).

În timpul pandemiei, inspectorii de la muncă, de la direcția sanitar-veterinară și protecția consumatorului, au descins la o firmă clientelară, care aparținea baronului de Giurgiu, Marin Mototolea, trimis în judecată pentru trafic cu premise auto. Mototolea încheiase un contract privind asigurarea de hrană asistaților social,  cu DGASPC, instituție condusă de personajul nostru, din acest material. Anchetatorii s-au arătat șocați de ceea ce au găsit la această societate: firma funcționa într-un subsol de bloc insalubru, unde au descoperit mizerie și mâncare expirată, depozitată într-o toaletă,  în condiții de nedescris. Hrana urma să ajungă la nevoiașii din județul Giurgiu. Acest contract încheiat de liderul PSD Giurgiu, cu baronul PSD de Giurgiu, pe bani publici a fost anulat, iar DGASPC s-a aflat în imposibilitatea de a mai asigura ajutorul social pentru cei aflați în suferință, în acest județ. (Citește AICI)

De asemenea, potrivit unei sentințe judecătorești definitive, Cătălin Lupu a ocupat ilegal funcția de director al Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Giurgiu.

În luna martie, anul 2015, Cătălin Lupu a candidat pentru funcţia de director la OSPAG, instituţie subordonată Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Giurgiu (DJAG).  A fost singurul individ care s-a prezentat la aşa zisul concurs, l-a câştigat și timp de 2 ani de zile, Lupu a fost directorul acestei instituţii. De ce? Pentru că din dosarul lui de candidat la această funcție, lipsea cazierul juridic. Nu întâmplător, pentru că el fusese condamnat penal în 2011, prin care i se interzisese să ocupe, o perioadă de timp, funcții publice. (Citește AICI)

Potrivit acestui bagaj de fapte de corupție, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a decis să-l demită. Însă, în instanță,  folosindu-se de tot felul de manevre avocățești, Lupu câștigă, reprobabil, procesul. Mai mult, acesta îi face denunț penal șefului CJ, pe motiv de abuz în serviciu.  Acum este bine protejat de Marian Mina, președintele PSD Giurgiu, care l-a pus sub protecția prefectului județului Giurgiu. Clanul Bădălău funcționează în continuare, iar noul baronul, pe numele său Mina, continua să facă legea în Giurgiu. Indiferent cine se află la conducerea instituțiilor publice.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.