Complicitatea ziariștilor „ de casă”. Cum funcționează justiția ”independentă”

Complicitatea ziariștilor „ de casă”. Cum funcționează justiția ”independentă”

Complicitatea ziariștilor „ de casă”. Cum funcționează justiția ”independentă”

by May 3, 2023 0 comments

Interceptari incredibile au fost publicate de site-ul G4media privind o operatiune de linsare mediatica a judecatoarei Lia Savonea (presedinta Curtii de Apel Bucuresti). Un caz in care au existat “banuieli rezonabile de santaj” la adresa Liei Savonea, caz in care apar sefa unui ONG macovist finantat de George Soros, un procuror DNA si ziaristi de casa ai parchetului anticoruptie, potrivit luju.ro.

Directoarea ONG-ului Freedom House, Cristina Guseth (foto stanga, celebra pentru prestatia dezastruoasa pe care a avut-o in 2015 la audierile din Parlament pentru functia de ministru al Justitiei) a fost interceptata in timp ce stabilea cu procurorul Cristian Ardelean de la DNA Oradea , in prezent la Parchetul Tribunalului Bihor) temele pentru ziaristii de casa ai DNA, cu care sa o atace pe Lia Savonea.

In timp ce instrumenta dosarul privindu-i pe fostii procurori DNA Oradea Ciprian Man si Cristian Ardelean, procuroarea SIIJ Puiu Zarafina a solicitat la ICCJ emiterea unor mandate de supraveghere pe numele directoarei Freedom House, Cristina Guseth, si procuroarei DNA Alexandra Carmen Lancrajan. Masura a fost ceruta dupa interceptarea unei discutii din 5 iunie 2019, dintre sefa Freedom House Cristina Guseth si procurorul DNA Cristian Ardelean (acesta aflandu-se sub mandat de interceptare in dosarul cu Ciprian Man), discutie in care era mentionat si numele “Alexandra” (cel mai probabil procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan) si in care se facea planul pentru atacarea mediatica a Liei Savonea.

In urma discutiilor dintre Cristina Guseth si Cristian Ardelean, procuroarea SIIJ Puiu Zarafina a considerat ca: “Exista banuiala rezonabila de comitere a infractiunii de santaj fata de presedinta Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, care ‘daca nu este deloc f….a in presa, asta face ce vrea’, prin constrangere psihica, in sensul de a-i impune, prin articole de presa denigratoare si plasmuite sa retraga proiectul Ghidului de bune practici, in relatia sistemului judiciar cu mass-media”.

Cererea de emitere a unor mandate de supraveghere tehnica pe numele lui Guseth si Lancranjan, care sa ajute la stabilirea situatiei de fapt, in sensul existentei sau nu a santajului impotriva Liei Savonea, a fost respinsa in cele din urma de Inalta Curte.

Reteaua Guseth

Revenind la interceptarile din 5 iunie 2019, in urma carora procuroarea SIIJ Puiu Zarafina a considerat ca exista indicii despre un posibil santaj la adresa Liei Savonea, discutiile dezvaluie cum sefa ONG-ului macovist cu finantare de la George Soros isi activa intreaga retea din presa, cu scopul de a fi declansata o campanie impotriva Liei Savonea. Motivul nemultumirii Cristinei Guseth, conform G4Media, era “Ghidul de bune practici in relatia sistemului judiciar cu mass-media” pe care CSM il lansase in dezbatere in 2019, an in care Consiliul Superior al Magistraturii era condus de Lia Savonea.

Astfel, Cristina Guseth ii explica procurorului DNA Cristian Ardelean ca s-a apucat “sa agite lumea”. In acest sens, Guseth ii transmite lui Ardelean ca pana la acel moment nu a scris decat Burla, cu referire la un anume Virgil Burla, jurnalist de casa al DNA, dar ca a vorbit deja cu o serie de alti ziaristi cunoscuti ca facand parte din aparatul de propaganda al DNA-ului Laurei Kovesi (gen Liviu Avram, Ionel si Costache, cei doi din urma fiind identificati de procuroarea Puiu Zarafina drept Ionel Stoica si Alex Costache).

Chis avea rolul ei in CSM

De asemenea, in actiunea sa contra Liei Savonea, presedinta Freedom House Cristina Guseth se baza si pe sprijin din interiorul CSM. Si anume pe judecatoarea Andrea Chis, despre care Guseth afirma ca “iar a agitat-o”.

La randul sau, Cristian Ardelean ii transmite Cristinei Guseth ca va incerca sa o implice in actiune si pe “Alexandra”, cel mai probabil procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranajn.

Oricum, asa cum reiese din interceptari, Cristina Guseth isi punea mari sperante in Ionel Stoica: “Da ma, da sa scrie Ionel si sa spuna ca la asemenea amploare ea isi bate joc si il trece cum vrea ea”.

In final se dezvaluie si scopul operatiunii: linsarea mediatica Liei Savonea in presa de casa a DNA. “Daca nu este deloc f….a in presa, asta face ce vrea”, decreteaza Cristina Guseth.

Mai jos puteti citi stenogramele discutiilor in care directoarea Freedom House, Cristina Guseth, si procurorul Cristian Ardelean faceau planul pentru atacarea Liei Savonea prin intermediul jurnalistilor de casa ai DNA.

De asemenea, tot in facsimil puteti citi un fragment din incheierea prin care ICCJ a respins cererea procuroarei SIIJ Puiu Zarafina de emitere a unor mandate de supraveghere pe numele Cristinei Guseth si procuroarei DNA Alexandra Carmen Lancranajn, incheiere in care Puiu Zarafina precizeaza ca exista banuiala rezonabila referitoare la un santaj impotriva Liei Savonea.

In curand, Lumea Justitiei va reveni si cu inregistrarile audio ale discutiilor in care se punea la cale linsarea mediatica a judecatoarei Lia Savonea.

Iata stenograma discutiilor dintre directoarea Freedom House Cristina Guseth si procurorul DNA Cristian Ardelean:

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.