23 de percheziţii într-un dosar de înşelăciune, cu un prejudiciu de circa 28.000.000 de lei

23 de percheziţii într-un dosar de înşelăciune, cu un prejudiciu de circa 28.000.000 de lei

23 de percheziţii într-un dosar de înşelăciune, cu un prejudiciu de circa 28.000.000 de lei

by July 20, 2023 0 comments

Poliţiştii ilfoveni şi procurorii DIICOT efectuează, joi, 23 de percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, într-un dosar de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire, cu un prejudiciu estimat la peste 28.000.000 de lei.

“Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2021, asociatul unic al unei societăţi comerciale, cetăţean străin, împreună cu alte trei persoane, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat alţi trei membri, în scopul prejudicierii unei alte societăţi comerciale, prin crearea unor false relaţii comerciale, prejudiciul adus persoanei vătămate ridicându-se la aproximativ 28.000.000 de lei”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupului infracţional i-ar fi prezentat persoanei vătămate o parte din membrii grupului ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituţii ale statului, în scopul de a o determina să încheie contracte cu societatea sa.

Pentru a întări convingerea persoanei vătămate că relaţia comercială va fi benefică pentru ambele părţi, membrii grupului infracţional ar fi contractat aproximativ 2.500 de tone de produse agricole (din care s-au livrat 1.150 de tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate, pentru restul cantităţii, ar fi fost emise bilete la ordin.

“Următorul contract, având ca obiect 220 de autovehicule de transport, ar fi fost prezentat tot ca o achiziţie destinată unei instituţii publice, care urma să fie achitat tot cu bilete la ordin, persoana vătămată livrând 80 de astfel de autovehicule, pe care membrii grupului le-ar fi depozitat în diverse locaţii, în vederea valorificării”, arată sursa citată.

Ulterior, la data scadentă, persoana vătămată a constatat că biletele la ordin, emise pentru ambele contracte, nu ar fi avut acoperire.

Audierea persoanelor bănuite, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

La acţiune participă şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.