Cumul de funcții și putere. Cine este jupânul meseriei de medic stomatolog

Cumul de funcții și putere. Cine este jupânul  meseriei de medic stomatolog

Cumul de funcții și putere. Cine este jupânul meseriei de medic stomatolog

by November 10, 2023 0 comments

Dr. Ecaterina Ionescu este satrapul meseriei de medic stomatolog. Nimeni nu ajunge dentist în țara asta,  fără semnătura ei. Ea a adunat,de-a lungul vremii, mai toate funcțiile de decizie din acest areal profesional.

Medicii stomatologi acuză faptul că doamna Ionescu își exercită toate aceste funcții, în mod abuziv, printr-un comportament dictatorial. Mai mult, susțin doctorii, cumulul de funcții i-ar fi dat putere deplină pentru a-și proteja pozițiile și influența din mediul decizional: Colegiul Medicilor Stomatologi, Universitatea de Medicină ”Carol Davila”și Ministerul Sănătății.

Astfel, ea deține funcțiile de președinte al Colegiului Medicilor Stomatolog( CMSR)i din România, 3 mandate, vicepreședinte la CMSR  București, 3 mandate, membră în Adunarea Generală a CMSR, cu drept de vot, membră în Consiliul Național al CMSR, președinte al Comisiei pentru imagine, relații interne și internaționale, de etică și deontologie medicală din CMSR, prorector la UMF Carol Davila, profesor universitar la UMF Carol Davila, membră în CNATDCU, membră în ARACIS, președinte al Comisiei de Medicină Dentară din cadrul Ministerului Sănătății.

Medicii stomatologi și-au exprimat, ani de zile, nemulțumirea față de modul în care doamna dr. Eaterina Ionescu gestionează treburile din această branșă. S-au depus plângeri la DNA, Parchet, Ministerul Sănătății, UMF Carol Davila, dar nu s-a făcut nimic până acum. Comportamentul considerat de mulți stomatologi, ca fiind deviant, al doamnei Ecaterina Ionescu, afectează activitatea profesională a întregului sector medical, cu efecte negative asupra pacientului.

Surse medicale se întreabă dacă nu cumva atitudinea agresivă a doamnei Ionescu ar putea deriva din unele probleme generate din copilăria acesteia. Unele voci vorbesc despre o posibilă  drama care ar fi trăit-o dr. Ecaterina Ionescu, în copilărie, când, spun unii, tatăl său și-ar fi ucis mama și apoi s-ar fi sinucis. O fi adevărat sau sunt doar bârfe?

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.