Lugoj: Povești despre ”penali” și interlopi

Lugoj: Povești despre ”penali” și interlopi

Lugoj: Povești despre ”penali” și interlopi

by April 29, 2024 0 comments

Claudiu Buciu, candidatul PNL la municipiul Lugoj, este cunoscut pentru legăturile sale  cu lumea interlopă din Timiș și București dar și pentru afacerile sale imobiliare, la limita sau dincolo de lege. De aceea, el s-a aflat,  mult timp în atenția procurorilor DNA. Buciu a avut susținerea politică și financiară, încă din anii 2010-2020, a unor „penali” din administrația publică locală și centrală, dar și din jurul ei. Acum a fost recuperat de Vasile Blaga și Cristian Bușoi, duă ce Alin Nica a fost dat la o parte.

Buciu s-a ”afirmat”, mai întâi, în București, prin relațiile sale nepotivite cu personaje dubioase din jurul primarului Sorin Oprescu, prin anii 2012-2015. Pentru a scăpa basma curată, el a colaborat cu procurorii DNA și ”l-a dat în gât” pe consilierul lui Oprescu, Solomon Wiger, într-un dosar de luare de mită și trafic de influență. În speță, Wingler a primit 225.000 de euro de la omul de afaceri, Claudiu Buicu, personajul  din povestea noastră.

Acum câțiva ani, Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu,  era condamnat la cinci ani de pușcărie, cumulat din două dosarele penale pentru luare de mită și  trafic de influență. Potrivit procurorilor DNA, Wigler a primit 225.000 euro de la omul de afaceri  lugojean, Claudiu  Buicu, personajul nostru din acestă poveste.

”În perioada iunie 2012-mai 2015, Solomon Wigler a pretins suma de 230.000 de euro de la Alexandru Claudiu Buciu, administrator la BMC Invest SRL Lugoj, şi a primit de la acesta 204.000 euro, în schimbul intervenţiei sale în vederea aprobării în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a unor autorizaţii pentru construirea a trei supermarketuri în Capitală”, se arată în dosarul DNA.

În timpul anchetei, Solomon Wigler a declarat că l-a cunoscut în anul 2012 Claudiu  Buciu, despre care ştia că lucrează la o firmă cu acţionariat german, ce avea ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară şi se ocupa cu achiziţia de terenuri şi construirea magazinelor pentru Kaufland.

În cursul anului 2012, Buciu a venit la el în birou şi i-a spus că de foarte mult timp aşteaptă o rezoluţie la o documentaţie depusă pentru un PUZ, în vederea edificării unui magazin Kaufland în B-dul Bucureştii Noi. În acest context, Solomon Wigler a verificat şi a constatat că documentaţia respectivă a primit toatele avizele necesare în vederea aprobării, după care a discutat cu un consilier din cadrul CGMB, pentru a susţine proiectul în Consiliul General.

”Potrivit înţelegerii pe care am avut-o, tot în perioada respectivă, Buciu Alexandru a revenit şi i-am transmis în ce condiţii poate fi aprobată documentaţia PUZ. Mai exact, i-am spus că pentru a sensibiliza consilierii, aceştia pretind suma de 50.000 euro. Acesta a fost de acord cu cererea mea şi, la o dată ulterioară, mi-a adus suma de 50.000 euro. La rândul meu, am remis suma de bani consilierului contactat. Tot în perioada respectivă, Buciu Alexandru a venit în biroul meu şi mi-a pus un plic în dulap, constatând ulterior că în plicul respectiv era suma de 50.000 euro”, a mai spus Wigler.

Din descrierea în detaliu a acestui caz, rezolvă faptul că omul de afaceri Buciu a fost un om descurcăreț, din categoria băieților deștepți care consideră că totul se rezolvă cu bani. Mituirea administrației publice  faca  parte dintr-un ”modus operandi” pentru rezolvarea tuturor problemelor birocratice.

Mai mult, din informațiile furnizate de cititorii noștri și apoi verificate, firma lui Buciu,  SC BMC INVEST SRL din Lugoj, str T Vladimirescu nr 73, avea, în 2014, cifra de afaceri de 1.557.358 lei, iar angajați…zero. No comment!

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.