Paguba USR-PSD în județul Prahova. Bani aruncați pe studii de fezabilitate

Paguba USR-PSD în județul Prahova. Bani aruncați pe studii de fezabilitate

Paguba USR-PSD în județul Prahova. Bani aruncați pe studii de fezabilitate

by April 25, 2024 0 comments

Din păcate, în foarte multe localități din țară legea este relativă. Jaful în bugetul public este un sport național. Sume mari de bani, din bugetul național și cel al UE se scurg în buzunarele băieților deștepți din primării, nicidecum în modernizarea României.

În investigațiile noastre ne-am oprit într-o comună foarte bogată, aproape de Ploiești, Ariceștii Rahtivani, care este vaca de muls pentru actuala conducere a Primăriei. Edilul acestei localități este Gheorghe Orbu, ales pe listele USR și care acum va candida din partea PSD, trecând în barca clanului Cozma.

În acest mandat, o mare parte din bugetul alocat investițiilor s-a dus pentru studii de fezabilitate pentru lucrări fictive, pentru proiecte nelocalizate, pentru lucrări unde nu există alocări financiare. De asemenea, dintr-un studiu al investițiilor din Aricești, observăm că firmele desemnate pentru consultanță și studii de fezabilitate, au fost acordate prin încredințare directă și fac parte clientela Primăriei.

Asftfel, potrivit unor surse,  la Ariceștii Rahtivani, s-ar fi realizat două studii de fezabilitate pentru două proiecte de investiții total diferite, pe același plasament: 150.000 de lei pentru un bazin de înot și 120.000 de lei pentru un campus rural. De asemenea, un studiu de fezabilitate s-ar fi realizat pentru o bucată dintr-un proiect, desprins pentru acordarea de finanțare, pe axa AFM (Fondul de Mediu), valoarea fiind de 195.000 lei.

Trebuie precizat că cele mai contracte de fezabilitate și consultață au fost acordate câtorva firme ale rudelor și clienților politici din Primărie: 1.SC Alcrisof Line SRL, aparținând lui Gheorghe Irinel, vărul viceprimarului, care are doar un angajat, 2.MK Office one, înființată în 2017, aparținând doamnei Monica Stancu, verișoara Roxanei Pandele, arhitect șef al orașului Câmpina, pe liia politică a USR( în 2012 și 2022 firma nu avea niciun angajat), 3. SC Arby Proiect SRL, firma lui Robert Nicolae Pandele, consilier local USR, 4. SC Arby Proiect, cu doar 2 angajați, aparținând unei colege de partid, din USR, al primarului.

Vom continua seria de dezvăluiri legate de afacerile dubioase din localitatea Ariceștii Rahtivani.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.