Cazul familiei Talpoș. Când justiția își bate joc de drepturile copiilor

Cazul familiei Talpoș. Când justiția își bate joc de drepturile copiilor

Cazul familiei Talpoș. Când justiția își bate joc de drepturile copiilor

by May 15, 2024 0 comments

Cazul familiei Talpoș (Alexandru și Diana) din Oradea este unul strigător la cer. Nu este vorba despre un dosar penal, ci despre o hărțuire judiciară, fără precedent, în care, victime sunt niște minori. Un caz penal care ignoră total drepturile copiilor. Îngrijorător este că un sistem ticăloșit și-a dat mâna cu un înalt prelat din Biserica ortodoxă, pentru a forța condamnarea unor părinți, folosindu-se de de o acuzație absurdă: alienare parentală. În această mașinațiune judiciară au intrat și magistrați, polițiști, funcționari publici, care au lucrat chiar și la falsificarea unor documente. Totul, pentru a face jocul unei mame denaturate, acuzată chiar de copiii ei de comportament abuziv: bătăi, jigniri, amenințări. (Citiți și AICI)

Preacucernicul  profesor gimnazial și Vicar Radu Valer Rus, identificat ca fiind promotorul acestui scandal, deține o poziție de putere și influență considerabilă, nu doar în cadrul comunității religioase, dar și în rândul instituțiilor locale. În calitate de director al unei școli, el este acuzat de falsificarea unui document esențial cu scopul de a manipula legislația și jurisprudența în favoarea unor idei extrem de controversate legate de pedofilie.

Pentru aceasta se folosește de Andor Teodora care, în urma unor expertize, evaluări psihologice, două anchete sociale, trei dosare penale și două procese civile de stabilire a domiciliului copiilor și de ordin de protecție împotriva mamei, s-a dovedit că a săvârșit abuzuri extrem de grave asupra celor doi copii ai săi, îi fabrică acesteia înscrisuri pro causa.

Victimele acestor manipulări, directe și indirecte, sunt în primul rând minorii abuzați, ale căror suferințe sunt negate sau minimalizate prin aceste acțiuni. De asemenea, familia Talpoș, implicată în mod direct în acest caz, a fost supusă unui calvar judiciar, fiind forțată să navigheze printr-un sistem corupt în încercarea de a găsi dreptate și protecție pentru copiii lor. Eforturile lor de a lupta împotriva acuzațiilor de alienare parentală și de a contesta falsificările evidențiază lupta inegală a cetățenilor obișnuiți în fața unui sistem manipulat.

Vom continua…

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.