Cum s-a votat în ”lumea a treia” de lângă București

Cum s-a votat în ”lumea a treia” de lângă București

Cum s-a votat în ”lumea a treia” de lângă București

by June 13, 2024 0 comments

Vestul Sălbatic este lângă noi. La câțiva km de București, undeva în județul Giurgiu comuna Singureni.   O lume controlată de interlopi, unde organele de ordine sunt total neputincioase. Ziua alegerilor din 9 iunie a însemnat un coșmar pentru democrație. Dreptul la vot s-a transformat în dreptul pumnului. Primarul în exercițiu a secchestrat procesul electoral și a fost ales pentru un nou mandat. Totul, sub privirile îngrozite ale presei, care, și-a luat bătaie pentru că a îndrăznit să pună sub semnul întrebării corectitudinea votului

Imaginile groazei vorbesc de la sine. Secțiile de vot au fost luate cu asalt și ”sigilate” de bodyguarzii lui Pătruleanu, iar exercitarea dreptului de vot nu s-a făcut decât prin haos, teroare, intimidări, amenințări. Totul, într-o structură bine organizată, de tip mafiot. Gealații s-au așezat strategic în secțiile de votare (în număr de 3), și nimeni nu intra fără să fie sub atenta supraveghere a lor. Cel mai mare deranj l-a provocat presa, care a dorit să filmeze procesul electoral. Era un corp străin, care ieșea din stricta funcționare a fraudării alegerilor din Singureni.

Înșuși primarul a dirijat, din interiorul secțiile de votare, scrutinul. În calitate de organizator al alegerilor locale, el și-a pus președinți de secții, din rândul prietenilor săi apropiați. De exemplu, la secția din Singureni, președinte a fost Călin Petre, funcținar din primărie, prieten de-a viață cu Pătuleanu.

Implicat în fraudarea votului a fost tot clanul lui Pătuleanu: tatăl, mătușa, finul, toți au participat activ la detunarea scrutinului. Peste 20 de persoane au practicat votul multiplu și turismul electoral. O mare parte din electorat, în special bătrâni, dar și rude au fost aduse la secțiile de votare, cu mașini speciale, inclusiv cu microbuzul școlar, și, îndrumați spre vot. Bieții oameni, unii care deabia se țineau pe picioare, ținuți în căldură, erau duși cu forța, către cabina de vot.

Aceștia predau buletinul  iar iinterlopul prelua ștampila și buletinele de vot. În cabină, nterlopul  punea ștampila unde trebuia, apoi alegătorul primea buletinul, iar suspctul  dispărea. După puțin timp, reapărea cu o altă ”victimă”, în același scenariu: predat buletinul, preluat ștampila și buletinele de vot, pusă ștampila pe buletin, apoi retragerea.

Dar acest proces bine regizat, s-a întâmplat în toate secțiile de votare din comuna Singureni, cu acceași actori. Interlopii se schimbau de la o secție la alta. Totul, sub privirile îngăduitoare ale poliției.

Un tablou de coșmar pentru democrația românească.

Dar să lăsăm imaginile să vorbească:

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.