Primăria Tălmaciu(Sibiu):Cum s-au transformat investițiile publice în afaceri personale

Primăria Tălmaciu(Sibiu):Cum s-au transformat investițiile publice în afaceri personale

Primăria Tălmaciu(Sibiu):Cum s-au transformat investițiile publice în afaceri personale

by June 6, 2024 0 comments

Lucrările publice din Tălmaciu (Sibiu) cu bani de la bugetul local și județean sunt de fapt afaceri aproape personale ale primarului Ioan Oancea. Oamenii din comunitatea locală online  susțin că mai toate proiectele comunității trec prin filtrul intereselor de grup din jurul lui și nu sunt gândite din perspectiva binelui public. Surse din zonă ne-au atras atenția că multe lucrări de infrastructură ar fi fost realizate de firma Lanco, controlată de un consilier personal al primarului. Nu e oare conflict de interese?

De exemplu, din banii care au intrat în conturile societății Lanco, s-ar fi putut face reabilitarea dispensarului, modernizarea străzilor și  refacerea școlilor. Bani scurși în buzunarele clientelei politice! De asemenea, oamenii reclamă că sume mari de bani s-ar fi dus pe achiziții de imobile aflate în paragină, cum ar fi un club și o fundație abandonată.  Directorul financiar al SC Lanco, cel care a semnat aceste tranzacții păguboase este chiar consilierul primarului!

Primăria ar fi achiziționat de la firma Lanco active neperformante în valoare de aproape jumătate de milion de euro, cumpărând niște imobile în paragină.

O sumă mare de bani a plătit Primăria Tălmaciu pentru cumpărarea clubului Românofir, aflat în faliment. Pentru a putea fi pus pe picioare, clubul are nevoie de investiții de 3 milioane de euro. De ce mai era nevoie de această clădire de vreme ce orașul are deja o Casă de Cultură?

O altă afacere dubioasă ar fi, potrivit surselor noastre achiziția stadionului public. Câți bani au fost aruncați și aici?

Din păcate, irosirea banului public pentru interese de grup, este sport național. Primăria Tălmaciu este un exemplu elocvent, în acest sens.

Oamenii din Tălmaciu s-au strâns în mediul online și i-au adresat primarului, prin intermediul presei, o serie de întrebări:

1.Care este suma cu care s-au cumpărat în August 2023, prin firma SC GENERAL ICE SRL, cele două imobile (cladire și teren) în incinta fabricii Romanofir?

 

2.Cine este reprezentantul firmei SC GENERAL ICE SRL în această tranzacție?

 

3.Cu cât au crescut afacerile între Lanco și firma SC GENERAL ICE în ultimii 4 ani ?

 

4.Ce v-a determinat să îl angajați și să îl plătiți pe un domn, Alexe Leonida Mihai, pe funcția de consilier personal, în perioada decembrie 2020- mai 2021, dacă acesta nu a venit nicio zi la locul de muncă? Stiti ca ati savarsit o fapta penala?

 

5.Explicați cum si prin ce metodă de achiziție, soțul arhitectei șefe a orașului Tălmaciu primește cu dedicație contracte grase pentru lucrări de proiectare: Planul Urbanistic General, proiect de renovare a Clubului, proiect centru medical?

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.