Restaurarea centrului istoric de la Piatra Neamt, pe mana firmei unui inculpat

Restaurarea centrului istoric de la Piatra Neamt, pe mana firmei unui inculpat

by July 30, 2010 0 comments

centrul istoric Piatra NeamtFirma unui fost director adjunct de la ANL, inculpat intr-un dosar de deturnare de fonduri UE, a castigat un contract de supervizare a restaurarii centrului istoric din Paitra Neamt. Primaria din Piatra Neamt a desemnat astazi castigatorul pentru servicii de supervizare a lucrarilor de restaurare a centrului istoric, pentru suma de 407 890 de lei.

Este vorba despre firma SC Euro Building SRL din Pucioasa, a carui administrator, Claudia Liliana Georgescu, director adjunct al ANL din perioada 2005-2008, este inculpata intr-un dosar de deturnare de bani UE. In 2008, procurorii de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Georgescu pentru folosire si prezentare de documente false in vederea obtinerii de fonduri UE.

Firma acesteia, SC Euro Building, in complicitate cu consiliul judetean, a obtinut in 2005, fonduri PHARE in valoare de 300 000 de euro pentru reabilitarea centrului de asistenta sociala pentru batrani de la Pucioasa. In calitate de administrator al acestei firme, Liliana Georgescu a falsificat documente pentru a deveni eligibila in vederea castigarii lucrarii. Potrivit declaratiei de avere, pe perioada cand a ocupat functia de conducere de la ANL, Georgescu s-a imbogatit: un teren la Sinaia, mai multe terenuri in zona Moroieni- Dambovita ( terenuri obtinute ilegal intr-o zona protejata de Parc National), o casa la Targoviste, una la Sinaia, alta la Razvad, precum si la Pucioasa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.