Luptatorul Poteras pune la pamant bugetul local

Luptatorul Poteras pune la pamant bugetul local

by August 5, 2010 2 comments

Cristian PotereasPrimarul sectorului 6, Cristian Poteras, scoate din buzunarul contribuabilului peste 1 milion de euro și îi depune în contul a doua firme  de bodyguarzi, una apartinand lui Marin Parcalabu,  coleg de “lupte”, din tinerete.

Administrația Domeniului Public(ADP) din sectorul 6 va incheia zilele acestea un contract de servicii de protectie si paza cu firmele SC Drumetul Guard SRL si SC Staso Protect SRL.  Patronul de la Drumetul Guard este Marin Parcalabu, un fost campion national si international de lupte.

Insa nu calitatea de medaliat al Romaniei i-a adus lui Parcalabu contracte grase cu statul, ci “tovarasia” cu primarul Poterasul, care la randul sau a fost un jucator profesionist de lupte, in tinerete.

De asemenea, cei doi impart conducerea Federatiei Nationale de Lupte: Poteras- presedinte, Parcalabu-vicepresedinte. Relatia de afaceri a celor doi a inceput de cand Poteras a devenit primar al sectorului 6. Pana acum, Poteres a bagat in buzunarul omului de afaceri Parcalabu, din bugetul public peste 2 milioane de euro. Toate contractele incheiate dintre cele doua parti, fara licitatie publica, doar prin negociere directa.

Primul contract  a fost incheiat in 2008, la cateva luni de la infiintarea firmei SC Drumetul Guard SRL, care prevedea asigurarea ordinii si pazei parcurilor de  teritoriul sectorului 6, pe o suma de 1 milion de lei.  Apoi, in acelasi an, tot prin negociere directa, firma lui Parcalabu a primit din partea primariei sector 6 si paza pietelor. Acest contract a fost prelungit si in 2009, tot fara licitatie.

A doua firma desemnata castigatoare de ADP  este SC Staso Protect SRL, alta societate abonata la banul public in sectorul 6. In 2009, doua contracte, incheiate in lunile februarie si martie, prevedeau amandoua servicii de protectie si paza pe raza acestui sector, prima la o suma de 271.800 lei, iar a doua la 1, 19 milioane de lei.

Facebook Comments

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Bee Sutkus
  #1 Bee Sutkus 9 April, 2011, 23:20

  I seemed to be aware about this already, but still there have been several useful bits that finished the picture to me, thank you!

  Reply this comment
 2. Sheree Daczewitz
  #2 Sheree Daczewitz 16 April, 2011, 06:32

  That seems great nonetheless i am just still not too sure that I prefer it. Anyhow will look a lot more into it and decide for myself! 🙂

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.