Ucraina declara ca nu mai accepta concesiile teritoriale fata de Romania

Ucraina declara ca nu mai accepta concesiile teritoriale fata de Romania

by August 20, 2010 0 comments

Ucraina nu intentioneaza sa mai accepte concesii in disputele teritoriale cu Romania, a declarat joi seful biroului de presa al MAE ucrainean, Oleg Volosin, citat de agentia Novai Reghion. Ucrainei inca nu i-a trecut supararea dupa ce a pierdut parti din platoul continental la Marea Neagra, in disputa cu Romania.‘Romania este eternul nostru vecin. Este stat membru al Uniunii Europene si partenerul nostru. In acelasi timp, in niciun caz si nimeni din conducerea ucraineana nu are de gand sa faca Bucurestiului concesii neintelese si neintemeiate. Am vrea ca acolo sa se inteleaga, in sfarsit, ca frontierele Ucrainei nu le va mai modifica nimeni niciodata’, a spus Oleg Volosin.

El a subliniat ca Ucraina urmareste cu atentie declaratiile politicienilor din partidul Romania Mare, privind ‘necesitatea readucerii Bucovinei si a altor teritorii ucrainene in componenta Romaniei’.

Acesta este motivul pentru care ministrul ucrainean de externe, Konstantin Griscenko, nu a efectuat, pana acum, o vizita oficiala in Romania, a punctat Volosin.

Ucraina este gata de un dialog constructiv cu Romania ‘dar granitele Romaniei nu vor mai fi niciodata asa cum au fost intre anii 1918 si 1940’, a rezumat oficialul MAE de la Kiev.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.