Macovei: Ridzi sa fie exclusa din partid

Macovei: Ridzi sa fie exclusa din partid

by December 15, 2010 2 comments

Monica Macovei a cerut ieri, pe blogul sau, demiterea deputatului Monica Iacob Ridzi si sanctionarea deputatilor PDL care au blocat in Parlament solicitarea DNA de extindere a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului.

“Daca se poate relua votul de ieri, sa se reia. Oricum, ar trebui sa sa se elimine votul secret pentru cererile referitoare la urmarirea penala. Apoi, doamna Ridzi ar trebui exclusa din partid, iar cei care au contribuit la blocarea anchetei, sa fie sanctionati”, sustine Macovei.

Ea aminteste de votul dat la Camera Deputatilor, in 2006, “cand sub orchestra lui Ponta, parlamentarii PSD respingeau cererea de perchezitie la locuintele lui Nastase”.

“Cele doua cazuri sunt la fel. Ele arata determinarea majoritatii parlamentare de a bloca sau opri anchetele impotriva colegilor de partid. O atitudine dominanta si constanta”, a afirmat Monica Macovei.

Eurparlamentarul PDL vorbeste despre o complicitatea intregii clase politice in apararea coruptilor. “In acesti ultimi ani, PSD, PNL, PC, UDMR au fraternizat public sau subteran pentru apararea propriilor inculpati. Au vrut sa demita procurori anticoruptie, au modificat legi, au tergiversat sau blocat dosare de mare coruptie. Acum pot spune ca o parte din PDL, prin votul de ieri, s-a alaturat acelei familii ‘, a mai spus Macovei.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Carmen Amza
  #1 Carmen Amza 18 December, 2010, 10:00

  Nu înţeleg de ce nu comentează nimeni un astfel de articol şi celelalte.

  Suntem atât de blazaţi în legătură cu corupţia?

  Atunci , bine păţim!

  Reply this comment
 2. vasiliu
  #2 vasiliu 19 December, 2010, 20:41

  Ar trebui sa vorbim foarte mult despre aceste lucruri. Dar ati vazut sa mai existe la un partid drept obictiv politic lupta impotriva coruptiei? Avem nevoie de un alt partid puternic, de dreapta, care sa declanseze un razboi total marii coruptiei si pentru instaurarea ordinii in tara. Altfel, modelele copilor nostri o sa fie irinel columbeanu si gigi becali. Atunci chiar ne-am pierdut cu totul

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.