Criminalul de la Cernavoda: “A fost un moment de ratacire”

Criminalul de la Cernavoda: “A fost un moment de ratacire”

by January 6, 2011 0 comments

Criminalul de la Cernavoda regreta fapta sa si sustine ca a fost “un moment de nebunie”. Giani Deli-Iorga, prietenul lui Bogdan Mitu, este cel care i-a omorat pe sotii Garoafa, parintii Gabrielei (sotia lui Bogdan). “A fost un moment de ratacire. Nu sunt un criminal, intrebati pe toti care ma cunosc. A fost un moment de nebunie. M-am dus sa discut cu ei problemele cu care se confrunta prietenul meu”, a incecat sa se apere astazi, in fata magistratilor Tribunalului Constanta. Instanta a decis sa-l trimita in arest pentru 29 de zile. Exista si varianta ca Giani Deli-Iorga sa fie amantul Gabrielei.

Ucigasul a fost examinat de medicii legisti din Constanta, care i-au descoperit doua leziuni pe indexul si degetul miljociu de la mana dreapta, rani produse in urma luptei cu Petre Garoafa. De asemenea, medicii psihologi au stabilit ca se afla in perfecta stare psihica in momentul in care a savarsit crimele.

Din declaratia data procurorilor, Giani Deli-Iorga sustine ca s-a dus la sotii Garoafa pentru a-i convinge sa se implice in impacarea sotilor Mitu. Batranul Petre Garoafa era baut si a scos un cutit, iar el a trebuit sa se apere, insa nu poate explica de ce avea asupra lui un cutit si de ce consumase alcool. Giani a declarat procurorilor ca s-a aflat in legitima aparare si a fost nevoit sa se apare si astfel l-a injunghiat pe Petre Garoafa cu 30 de lovituri. In tot acest timp, Elena Garoafa se afla in bucatarie si cand a auzit scandalul a intervit, insa Giani i-a aplicat acelasi tratament, 25 de lovituri de cutit. Si-a dat seama ce a facut abia dupa ce batranii nu mai miscau. Atunci a vrut sa-l sune pe prietenul sau, Bogdan Mitu, sa-i spuna ce s-a intamplat, dar acesta nu i-a mai raspuns la telefon. A fugit spre casa si in drum a aruncat intr-un tomberon de langa o scoala cele doua cutite cu care ii omorase pe socrii prietenului sau. Tot acolo a aruncat si o parte din hainele pe care le purta, pline de sange. S-a intors inapoi in casa batranilor si a bagat-o pe femeie in sifonier, iar cadavrul barbatului l-a tarat sub pat. Putin mai tarziu, un cunoscut l-a sunat si i-a spus ca Bogdan si Gabriela Mitu s-au omorat. El sustine ca nu stia nimic de intentia prietenului sau de a-si ucide sotia, iar anchetatorii nu isi pot explica cum au avut loc crimele in acelasi timp.

O alta varianta luata in calcul de procurori ar fi ca Geani Deli-Iorga i-ar fi cerut lui Petre Garoafa sa ipotecheze casa pentru a-i ajuta pe sotii Mitu, dar acesta ar fi refuzat si asa s-a ajuns la cearta. Geani a incercat sa se implice in impacarea sotilor Mitu, deoarece Gabriela ar fi dorit sa divorteze de Bogdan, pentru ca era foarte gelos, avea probleme de sanatate, dar si mari probleme financiare.

In continuare, Bogdan Mitu nu este de negasit, desi doi martori de la fata locului sustin ca l-au vazut pe acesta aruncandu-se in apa Dunarii, incercand sa se sinucida dupa ce si-a inecat sotia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.