Cristian Preda: subventia acordata partidelor sa fie dublata in an electoral

Cristian Preda: subventia acordata partidelor sa fie dublata in an electoral

by January 19, 2011 2 comments

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ideea presedintelui Traian Basescu de finantare a campaniei electorale de la buget, precizand ca sumele ar trebui sa porneasca de la subventia anuala pentru finantarea partidelor. El propune ca aceasta subventie pentru partide sa fie dublata in anul electoral.

“Ar fi bine sa se porneasca de la subventia deja acordata de la buget pentru functionarea partidelor politice. In 2010, conform datelor de la Autoritatea Electorala Permanenta, PSD si PSD au primit fiecare, cate 2,29 milioane de lei, PNL -1,32 milioane de lei, iar minuscupul PC -60 000 de lei. In total: 6 milioane de lei. Raportat la populatia electorala, asta inseamna 30 de bani per alegator. In opinia mea aceasta suma ar trebui dublata in an electoral”, a propus Cristian Preda pe blogul sau.

El mai spune ca fiecare partid parlamentar sa primeasca pentru fiecare campanie in parte o suma egala cu subventia anuala, care sa fie calculata de la ponderea partidului in Parlament, astfel incat formatiunile mai mici ar fi libere sa completeze sumele cheltuite in campanie pana la limita subventiei acordate celui mai mare dintre partide, “fara sa fie cheltuit niciun ban in plus”.

Preda sustine ca partidele neparlamentare sa primeasca dela buget suma convenita partidului cu cea mai mica fractiune parlamentara. In cazul in care nu va intra in parlament, acea formatiune va trebui sa returneze bugetului, subventiile acordate. Europarlamentarul adauga faptul ca si partidele parlamentare, care nu mai intra in Parlament trebuie sa returneze sumele atribuite, la bugetul de stat.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
  1. 3643857
    #1 3643857 31 March, 2011, 14:42

    What a lovely day for a 3643857! SCK was here

    Reply this comment
  2. Kraig Colle
    #2 Kraig Colle 13 April, 2011, 01:44

    Wow! Thank you. I always wanted to write in my site something like that. Can I take part of your post to my blog?

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.