Cum trage sforile Andreea Vass pentru a ajunge in Parlamentul Romaniei

Cum trage sforile Andreea Vass pentru a ajunge in Parlamentul Romaniei

by March 21, 2011 44 comments

Andreea Vass incearca pe toate caile sa gaseasca un colegiu caldut pentru a candida la alegerile parlamentare din 2012. Dupa ce a observat ca nu are nicio sansa in Bucuresti, consiliera pe probleme economice a premierului Emil Boc a inceput sa dea din coate pentru a-si face loc intr-o circumscriptie electorala a Municipiului Zalau (judetul Salaj). Ea si-a creat propria camarila, formata din presedintele PDL Salaj, cativa lideri locali democrat liberali si unii oameni de afaceri din zona. Organizeaza excursii la Bruxelles pentru femeile PDL, cu scopul declarat de a le castiga votul in partid.

Andreea Vass vrea sa ajunga deputat. Pentru asta, consiliera lui Emil Boc a inceput sa “traga sforile” pentru a prinde o candidatura din partea PDL la alegerile parlamentare din 2012. La Bucuresti era foarte greu pentru ca nu prea era agreata de liderii bucuresteni, cum ar, de pilda, de femeile puternice ale partidului, Elena Udrea sau Sulfina Barbu. Venita pe filiera PLD, desi sustinuta de Theodor Stolojan, Andreea Vass nu a reusit sa patrunda in nucleul dur al partidului. Asa ca ea s-a reorientat spre meleagurile natale din judetul Salaj (fiind nascuta in Municipiul Zalau).

La brat cu Theodor Stolojan, in campania electorala

Consilierul premierului si-a facut simtita prezenta politica in judetul Salaj, pentru prima data, la europarlamentarele din 2007, “brat la brat” cu Theodor Stolojan, sustinandu-l pe acesta in campania electorala. Apoi, la europarlamentarele din 2008, a fost candidat al PDL, de pe pozitia 24. A adunat doar 7.000 de voturi in colegiul Zalau, unde intentioneaza sa candideze pentru un post de deputat, la alegerile parlamentare de anul viitor. Acest lucru, desi a fost puternic sponsorizata de un om de afaceri local, Andrei Hodis care i-a pus la dispozitie un avion de mici dimensiuni, ce a survolat judetul Salaj si pe care a fost postat un banner cu numele Andreei Vass. Dar, sustin surse democrat-liberale, actiunea electorala ar fi fost compromisa de norii care au acoperit afisul electoral.

Troc avantajos intre Vass si presedintele filialei Salaj

Andreea Vass a inceput o actiune in forta pentru a se impune in structura politica a PDL Salaj. Desi nu este agreata de garda veche a partidului, ea a reusit sa-i atraga de partea sa pe presedintele organizatiei, deputatul Lucian Bode si pe purtatorul de cuvant al organizatiei, Andrei Todea, secretar de stat la Relatia cu Parlamentul. Pentru a-i controla, Vass si-a adus toti sustinatorii din Salaj, la Bucuresti, i-a sprijinit sa ajunga in functii guvernamentale sau de partid si astfel sa poata “urzi” in liniste treburile in PDL Salaj.

Deputatul Lucian Bode a devenit presedinte interimar al PDL Salaj in 2008, dupa ce l-a inlocuit din functie pe fostul generalul de Securitate, Stanca Viorel, care a condus multi ani organizatia. El a ajuns deputat in 2008, din calitatea de lider de sindicat la Electrica SA Salaj. Anul trecut, la alegerile locale, Bode a fost ales presedinte al filialei, fiind singurul candidat pentru aceasta functie. De altfel, potrivit unor surse PDL, chiar Andreea Vass i-ar fi pus lui Bode o vorba buna pe langa presedintele partidului, Emil Boc. In schimb, consiliera premierului ar fi primit asigurari ca va avea sprijinul filialei Salaj pentru candidatura la un post de deputat la alegerile generale din 2012.

Sustinuta de un fost PNL care si-ar fi cumparat postul in PDL

Andreea Vass l-a atras de partea sa si pe Andrei Todea, purtatorul de cuvant al filialei. Todea a fost numit in martie anul trecut in functia de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Relatia cu Parlamentul. A fost sustinut pentru acest post atat de presdintele filialei Lucian Bode, dar si de Andreea Vass, care i-ar fi facut lobby pe langa premierul Emil Boc. Todea a ocupat functia de prefect al judetului Salaj in perioada guvernarii Tariceanu, fiind cunoscut drept un liberal de frunte al filialei din acest judet. El insa a ramas prefect si dupa ce a venit la putere PDL in 2008, de altfel singurul prefect pastrat de noua guvernare. Unele surse care au tinut sa-si pastreze anonimatul din PDL Salaj, sustin ca acesta ar fi cotizat 20 000 de euro la organizatia democrat-liberala, pentru a ramane prefect. Apoi, Bode l-a promovat in organizatia locala si impreuna cu Vass, chiar intr-o functie importanta in Guvernul Boc: secretar de stat. De asemenea, aceleasi surse ne-au declarat ca Todea ar fi devenit un foarte bun prieten cu Cristian Paul, sotul Andreei Vass.

Sponsorul Andreei Vass, ajuns consilier la MAE

Un aliat puternic al Andreei Vass este un om de afaceri local, Andrei Hodis, care a ocupat pana de curand functia de administrator la patru societati comerciale: SC Cemacon SA Zalau, SC Simex SA Simleul Silvaniei, SC H Invest SRL Zalau, SC Cesimex SRL Celu Silvaniei, dar si presedinte CA la SC Ceramica SA Zalau si director la SC Adco SRL Zalau. Insa, anul trecut, in mai, acesta a demisionat din functia de consilier municipal, dar si din functiile de conducere ale firmelor mai sus mentionate, si a fost incadrat in structurile Ministerului Afacerilor Externe, iar apoi, ar fi fost numit consilier pe probleme economice la Ambasada Romaniei din Federatia Rusa. Trebuie mentionat faptul ca, dupa cum sustin sursule noastre, firmele lui Hodis exportau cantitati importante de marfa in Rusia. De aceasta importanta avansare, nu ar fi straina nici Andreea Vass, care l-ar fi ajutat sa ajunga la MAE.

Andrei Hodis a sponsorizat PDL la europarlamentarele din 2007 si 2008, dar si la alegerile parlamentare din 2008 si prezidentialele din 2009. Hodis a sponsorizat campania electorala a Andreei Vass la europarlamentarele din 2009. In schimb, firmele sale sunt abonate la numeroase contracte cu statul, in judetul Salaj. Hodis finanteaza si actiunile asa zis caritabile ale Andreei Vass din judetul Vass, care sa-i pregateasca campania electorala. Astfel, de pe blogul personal al consilierei premierului, aflam ca Andrei Hodis a sponsorizat, in 2010, prin firma SC Ceramica SA, un program de educare a copiilor romi din localitatea Dersida ( Salaj). De altfel, acest eveniment a fost organizat chiar de Andreea Vass.

Finantator al PDL, recompensat cu contracte cu statul

De asemenea, un puternic sustinator financiar a Andreei Vass, dar si al presedintelui filialei, Lucian Bode este si omul de afaceri Ioan Savu, administratorul firmei SC Avril Negresti Oas. Savu a finantat campania pentru europarlamentare a Andreei Vass, dar si campania la parlamentare a deputatului Lucian Bode. Firma acestuia, SC Avril SRL a obtinut, dupa 2008, de cand a ajuns PDL la putere, numeroase contracte cu statul, pe zona constructiilor, atat in judetul Salaj, cat si in alte judete. Astfel, potrivit site-ului de licitatii publice, SC Avril a obtinut in 2008 un contract de la Transelectrica pentru “cosit vegetatie si curatare si marcare alei in statiile ST Cluj”, iar in 2009, a castigat un contract de reabilitare termic a blocurilor la Bistrita Nasaud (judet condus de PDL), dar si un contract de “reparare trotuare cu pavele autoblocante” in Busteni, localitate cu primar PDL.

Reteaua de femei a Andreei Vass

Andreea Vass si-a creat propria retea de influenta in Organizatia de Femei a PDL Salaj. Desi nu a fost agreata de veteranele politicii democrat-liberale din Salaj, Vass a fost aleasa de curand presedinte a organizatiei de femei salajene, folosindu-se de structura de partid, pusa la dispozitie de liderul Lucian Bode.

In funtea femeilor fidele lui Vass se afla mama omului de afaceri Andrei Hodis (sponsorul sau). Dora Hodis ocupa functia de vicepresedinte a Organizatiei de Femei a PDL Salaj. In aceasta retea se mai inscriu Daniela Biris, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca si Ana Maria Pernes, directorul adjunct al Casei de Pensii Salaj. “Secretara” personala a lui Vass este Daniela Jokko, o directoare de scoala.
Pentru a “cumpara” increderea membrilor, dar mai ales a femeilor din PDL Salaj, Vass organizeaza tot felul de actiuni de divetisment, pe gratis.

Pregatirea pentru campania electorala: excursii pe gratis la Bruxelles

La inceputul acestui an, consiliera lui Boc a organizat, cu ajutorul unor sponsori, la care nu a lipsit finantatorul Andrei Hodis, un bal de caritate, la care, invitate speciale au fost femeile PDL. De asemenea, Vass aranjeaza pentru data de 22-25 mai o excursie la Bruxelles pentru 10 membrii PDL (sase femei, patru barbati), transport, cazare si masa gratuit. Astfel, intr-un mail adresat pe data de 9 mai a.c., Organizatiei de Femei, Andreea Vass anunta ca “Daniela Jokko se va ocupa de completarea listei doamnelor pe care le duc la Bruxelles, in perioada 23-25 mai”. Vass asigura gratuitatea pentru transportul Bucuresti-Bruxelles cu avionul dus-intors, cazarea pentru doua nopti plus micul dejun si vizita pe 24 mai cu europarlamentarii romani. “Am decis sa distribuim cate sase locuri pentru doamnele din fiecare colegiu si inca patru locuri pentru domni, preferabil cate unul pe fiecare colegiu. Au prioritate membrele PDL. Daca nu sunt interesate, atunci va rog sa profitati pentru a chema simpatizantele PDL, care credeti ca ne-ar fi alaturi in efortul din campania electorala”, se spune in mailul adresat femeilor PDL. In incheiere, Vass cere mobilizare generala pentru aceasta actiune de care sa beneficieze si “colegele si colegii care nu au mai fost in aceasta excursie anterior”. Potrivit surselor noastre, Vass a mai organizat anul trecut alte cinci deplasari la Bruxelles, tot gratis. Din acest mail rezulta faptul ca aceste excursii sunt organizate de Vass cu un scop clar: atragerea de partea sa a membrilor si simpatizantilor PDL, care ar putea sa o sustina in campania electorala.

Trebuie precizat ca Andreea Vass a fost acuzata anul trecut, de presa, ca s-ar afla intr-o in stare de incompatibilitate, fiind in acelasi timp, consilier al primului ministru, dar si asistenta europarlamentarului Theodor Stolojan. Pentru functia guvernamentala, ea castiga 2700 de lei, iar pentru postul de la Bruxelles, 1500 de euro. Vass a declarat ca s-a retras din functia detinuta la Bruxelles si ca vina o poata functionarii europeni care nu au scos-o de pe lista angajatilor de la Parlamentul European. Interesant este insa faptul ca Andreea Vass a organizat in 2010 cinci excursii pentru membrii PDL Salaj, pe gratis in capitala Parlamentului European. Cine a asigurat banii pentru aceste deplasari? Liderii PDL Salaj spun ca habar nu au.

Stolojan, locomotiva politica

Andreea Vass a avut o evolutie rapida in politica romaneasca. A fost promovata permanent de Theodor Stolojan: cand acesta a fost consilier prezidential, Vass a fost angajata la Controceni, iar cand Stoljan a devenit europarlamentar, Vass a devenit asistenta lui la Bruxelles. De asemenea, tot la propunerea lui Stolojan, Vass a ajuns consilier economic al premierului Emil Boc. In campania electorala de la europarlamentarele din 2007 si 2008, Andreea Vass, s-a afisat la Salaj, tot alaturi de Theodor Stolojan.

Mama lui Vass, mare om de afaceri

Insa, consiliera lui Boc se misca bine si in domeniul afacerilor. Din umbra, ea conduce afacerea familiei sale din localitatea Bobota, fiind vorba despre o fabrica de mobila si tamplarie PVC, despre magazine deschise in aceasta localitate, dar si in Zalau. Dupa cum ne-a declarat soferul primarului din Bobota, afacerea este pe mainile mamei lui Vass, dar consiliera lui Boc se implica direct in distrubutia mobilei si a termopanelor in tot judetul si nu numai. “Vine in localitate, o data pe saptamana, cel mult o data pe luna”, ne-a spus “reprezentantul” primariei din Bobota.

Influentele devastatoare in cazul Palatului Stirbey

De asemenea, Andreea Vass nu a ezitat sa se foloseasca de influentele sale la nivel guvernamental pentru a incerca sa-l ajute pe prietenul sotului sau sa distruga un monument arhitectual. Este vorba despre implicarea lui Vass in cazul Palatului Stirbei. Intreaga poveste a fost prezentata presei de fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu: “La o intalnire a Biroului Permanent al PDL, Stolojan mi-a cerut sa stau de vorba cu domna Vass, mi-a spus ca are ceva important sa-mi spuna. M-a sunat doamna Andreea Vass, mi-a spus ca vrea sa vina impreuna cu domnul Ovidiu Popescu, sa-si prezinte proiectul la mine. Au fost doamna Vass, actualul ei sot si domnul Popescu. Si a fost si a doua intalnire, fara Vass de aceasta data. Rolul meu a fost de a media aceasta discutie”, a declarat Paleologu. Astfel, Vass s-a implicat direct in punerea in aplicare a proiectului lui Ovidiu Popescu, proprietarul Palatului Stirbey care intentiona sa darame acest palat si sa construiasca un bloc cu mai multe nivele. Ovidiu Popescu este un prieten si partener de afaceri cu Mihai Cristian Paul, sotul Andreei Vass.

Facebook Comments Box

44 Comments so far

Jump into a conversation
 1. merisor
  #1 merisor 21 March, 2011, 20:55

  Cu toata stima, nu cred o iota din articolul acesta. O investigatie serioasa nu se bazeaza pe “se pare”, “se zice”, etc. Daca aveti date concrete, verificate, reveniti altfel va faceti de toata bafta…

  Reply this comment
  • autor
   autor 22 March, 2011, 08:19

   dupa cate se pare,ati citit articolul pe diagonala sau pe sarite, ati trecut peste informatiile care sunt incadrate in chilimelele documentelor prezentare

   Reply this comment
   • RVL
    RVL 22 March, 2011, 10:07

    Cum asa colegiile din salaj sunt usoare? Nu stiti ca Salajul este singurul judet rosu din Transilvania? E evident ca scrieti la comanda. De ce nu publicati dreptul nostru la replica?
    OFPDL Salaj

    Reply this comment
 2. gigi
  #2 gigi 22 March, 2011, 11:06

  Absolut totul este adevarat. In Salaj toate cele de mai sus sunt chestiuni cunoscute de cand lumea…

  Reply this comment
 3. un pedelist adevărat
  #3 un pedelist adevărat 22 March, 2011, 13:09

  Mă miră foarte mult faptul că doamnele organizației PDL Sălaj nu citesc măcar presa locală, aceasta denotă slabul interes pentru organizație, relatările din presa centrală nu sunt altceva decât o înșiruire inteligentă făcută de un jurnalist consacrat din București, vă deranjează adevărul, acesta este, tot ce este scris e perfect adevărat, întrebați membrii de rând ai partidului să vedeți cât de mult o iubesc pe”blonduța impusă” de sus. Sălajul s-a cam săturat de rețeta Vass-Bode-Țurcaș, vrea și altceva, oamenii de rând nu pot trăi cu sintagme economice de mult uzitate de alții, spuse de o doamnă papagal, nu are nimic original în ea, măcar autentică să fie, nu pot decât să felicit pe cei din București, au băgat și Sălajuyl în seamă, să nu mai vorbim de presiunile care se fac pe organizația Sălaj pentru votul dat lui Boc în defavoarea lui Blaga. Dragilor fete din Pdl prezentați o copie conform statutului prin care domnița Vass, vă duce statutar în Belgia, știu că nu puteți. Domnule jurnalist felicitări de la cei cărora le pasă de PDL Sălaj.

  Reply this comment
 4. UN SALAJEAN
  #4 UN SALAJEAN 22 March, 2011, 13:31

  FELICITARI si MULTUMIRI ECHIPEI “ANCHETEONLINE.RO”,in sfarsit prezinta cineva si adevarul care mocneste la poalele MESESULUI . VA RUGAM nu ne parasiti in continuare. DOAMNE-AJUTA !

  Reply this comment
 5. Un PDL curat!
  #5 Un PDL curat! 22 March, 2011, 13:35

  Doamnelor pedeliste nu luati apararea cui nu trebuie, in presa locala e plin de astfel de relatari, intrebati pe jurnalistii din Salaj, pot sa va spuna mai multe, noi stim ca totul este adevarat, uitati-va putin in ce zona merg investitile in Salaj, o sa fiti uimite, nu raspundeti prin necunoastere cercetati, stiti ca este asa, iar adevarul supara, felicitari celui ce a scris, poate se trezesc si cei din presa locala si fac si ei un cliseu numai cu ce au scris in ultimi doi ani, inca se mai poate lupta in Salaj pentru un Pdl curat.

  Reply this comment
 6. Petru Hossu
  #6 Petru Hossu 22 March, 2011, 14:59

  Doamnelor din PDL ati fost curioase să priviți la lista deconcentratelor din județ să vedeți oamenii cui sunt acolo sus, hai nu vă fie rușine faceți publică o astfel de listă, știu că o dețineți la partid, hai dati publicului să vadă măcar un proces verbal din ședintele de partid, ei vă temeți ștampila e la domnul Bode, iar dânsul e la București, sunteți rupte de realitate, asta ar trebui să doară, și mai e rușinos un fapt, sunteți datori, ați acumulat datorii, nu ați plătit nici măcar impozittul pentru sediul partidului, asta a adus Sălajului tripleta Vass- Bode-Țurcaș, foarte trist.

  Reply this comment
 7. Winston Banek
  #7 Winston Banek 15 April, 2011, 06:23

  lengthy almanac you’ve compass

  Reply this comment
 8. clinique bonus time 2011
  #8 clinique bonus time 2011 16 April, 2011, 17:27

  Used to do the truth is try to see in which you might be coming from, and by the feeling that will often proven you appropriate, there’s a reliable measure of reliability in what your theory.

  Reply this comment
 9. Tommy Moniak
  #9 Tommy Moniak 16 April, 2011, 20:26

  I love this article. Thanks. I have a blog where I could link this article to. I’m looking for sites where muscle building tips are being discussed. I think its very helpful to people starting out. I remember what its like when I was new at this. I scour the web for articles. Now I go to places where I could find everything under one place. Thanks for this article.

  Reply this comment
 10. Oral-B Triumph 5000
  #10 Oral-B Triumph 5000 16 April, 2011, 21:00

  Will be back shortly to check up on new articles

  Reply this comment
 11. blog
  #11 blog 16 April, 2011, 21:48

  Hey! Any information boulders and it’s a legitimate pretty decent fully understand!…

  Reply this comment
 12. buzz
  #12 buzz 16 April, 2011, 21:48

  Your place is actually valueble i believe. Thanks!…

  Reply this comment
 13. אימון אישי coaching
  #13 אימון אישי coaching 16 April, 2011, 22:10

  זקוקים להדרכה ועוד תוכלו לקבל עזרה מאנשי מקצוע מוסמכים בתחום זה.

  Reply this comment
 14. actualites
  #14 actualites 16 April, 2011, 23:37

  This is actually another especially good examine to do, Must mention you might be One out of the most beneficial folks Since i always witnessed.Many thanks for offering this educational article.

  Reply this comment
 15. Respiratory Therapist Salary
  #15 Respiratory Therapist Salary 17 April, 2011, 00:14

  Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

  Reply this comment
 16. yahoo news hk
  #16 yahoo news hk 17 April, 2011, 02:32

  Location found on together with this specific write-up, We sincerely think this valuable web site requires a lot of additional thought. I’ll possibly get over again to help you view a good deal extra, appreciate it regarding that will information.

  Reply this comment
 17. Batik Pasangan Murah
  #17 Batik Pasangan Murah 17 April, 2011, 03:27

  You completed some good points there. I did a search on the matter and found the majority of people will go along with with your blog.

  Reply this comment
 18. how to grow taller during puberty
  #18 how to grow taller during puberty 17 April, 2011, 04:39

  Can you write more info on this please, and let me know by emailing me ? how to grow taller during puberty

  Reply this comment
 19. Audit Representation
  #19 Audit Representation 17 April, 2011, 04:59

  amazing things here. I am very glad to look your post. Thanks so much and i’m having a look ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?

  Reply this comment
 20. genital wart
  #20 genital wart 17 April, 2011, 05:44

  material here, great, suggestions which is something we all needhttp://wartrolrevealed.com/does-wartrol-really-help-you-remove-genital-warts/

  Reply this comment
 21. Escort site
  #21 Escort site 17 April, 2011, 07:00

  I look forward to diggin more of your quality content.

  Reply this comment
 22. Ping Pong Rubbers
  #22 Ping Pong Rubbers 17 April, 2011, 08:36

  very nice post, i certainly love this website, keep on it

  Reply this comment
 23. Jenelle Abernethy
  #23 Jenelle Abernethy 17 April, 2011, 09:05

  Adore this article. Where did you uncover these details?

  Reply this comment
 24. colon cleanser
  #24 colon cleanser 17 April, 2011, 09:23

  I wished to thank you for this nice learn!! I undoubtedly enjoying each little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you submit

  Reply this comment
 25. escorts in london
  #25 escorts in london 17 April, 2011, 09:43

  I get pleasure from, result in I discovered just what I used to be looking for. You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

  Reply this comment
 26. free website
  #26 free website 17 April, 2011, 11:54

  Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

  Reply this comment
 27. psychic webmasters
  #27 psychic webmasters 17 April, 2011, 12:58

  Good points?I’d word that as somebody who actually doesn’t write on blogs much (in reality, this may be my first submit), I don’t suppose the term ‘lurker’ may be very becoming to a non-posting reader. It’s no longer your fault the least bit , however in all probability the blogosphere could come up with a better, non-creepy identify for the ninety% people that experience studying the content material .

  Reply this comment
 28. Automatyczne skrzynie biegów
  #28 Automatyczne skrzynie biegów 17 April, 2011, 13:03

  Not sure about this text. It seems to be ok, but something is not right

  Reply this comment
 29. avg-free
  #29 avg-free 17 April, 2011, 14:17

  Hello. Neat article. There is an issue with the website in chrome, and you may want to check this… The browser is the marketplace chief and a big portion of folks will omit your excellent writing due to this problem.

  Reply this comment
 30. Free Xbox 360
  #30 Free Xbox 360 17 April, 2011, 15:00

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Cheers

  Reply this comment
 31. ways to grow taller
  #31 ways to grow taller 17 April, 2011, 15:07

  There is noticeably a bunch to know about this. I think you made various good points in features also.

  Reply this comment
 32. Igre Igre
  #32 Igre Igre 17 April, 2011, 15:51

  I have been checking out many of your stories and i must say nice stuff. I will surely bookmark your blog.

  Reply this comment
 33. Łomża
  #33 Łomża 17 April, 2011, 16:12

  It’s excellent webpage, I was looking for something like this

  Reply this comment
 34. Potenzmittel bestellen
  #34 Potenzmittel bestellen 17 April, 2011, 16:13

  I’ll become subscribing to your feed and that i hope you post again shortly.

  Reply this comment
 35. Jody Gaglia
  #35 Jody Gaglia 17 April, 2011, 16:27

  Highly rated post. I study one thing completely new on different blogs everyday. Deciding on one . stimulating to read the paper content from different writers and learn slightly one thing from their website. I’d like to use sure of this content material on my weblog you’re mind. Natually I’ll give a hyperlink right here we are at your web-site. Admire your sharing.

  Reply this comment
 36. loan consolidation
  #36 loan consolidation 17 April, 2011, 16:43

  Men have traditionally been more unlikely to seek medical interest than women, especially for minor challenges which often serve as warning signs for much more serious underlying illness.

  Reply this comment
 37. psychic associate programs
  #37 psychic associate programs 17 April, 2011, 17:51

  Just right points?I would notice that as anyone who really doesn’t write on blogs much (actually, this can be my first submit), I don’t suppose the term ‘lurker’ could be very becoming to a non-posting reader. It’s not your fault the least bit , however perhaps the blogosphere could get a hold of a better, non-creepy name for the ninety% folks that revel in studying the content .

  Reply this comment
 38. directorio de empresas
  #38 directorio de empresas 17 April, 2011, 19:39

  I would like to use the opportunity of saying thanks to you for that professional instruction I have continually enjoyed visiting your site. We are looking forward to the commencement of my college research and the entire preparation would never have been complete without visiting your web site. If I might be of any assistance to others, I might be ready to help by means of what I have learned from here.

  Reply this comment
 39. escorts in london
  #39 escorts in london 17 April, 2011, 19:45

  Magnificent beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your site, how can i subscribe for a weblog web site? The account aided me a acceptable deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast provided vivid clear idea

  Reply this comment
 40. bariatric surgery
  #40 bariatric surgery 17 April, 2011, 20:12

  hey all, I was just checkin’ out this blog and I really admire the premise of the article, and have nothing to do, so if anyone want to to have an engrossing convo about it, please contact me on AIM, my title is heather smith

  Reply this comment
 41. Lyn Czerniak
  #41 Lyn Czerniak 17 April, 2011, 21:51

  I’ve to confess that i sometimes get bored to learn the whole thing but i think you may add some value. Bravo !

  Reply this comment
 42. הפקות חתונה
  #42 הפקות חתונה 17 April, 2011, 21:55

  היי אני רוצה להמליץ לכם על סוכנות לטרייד אין, מכירה וקנית רכבים במחירים אטרקטיביים!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.