Un fost prefect de Cluj, condamnat pentru ucidere din culpa

Un fost prefect de Cluj, condamnat pentru ucidere din culpa

by March 18, 2011 1 comment

Fostul prefect de Cluj, Calin Platon a fost condamnat la un an si jumatate cu suspendare de Judecatoria Cluj-Napoca pentru ucidere din culpa, deoarece anul trecut a accidentat mortal un copil de trei luni si pe mama acestuia.

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Cluj Napoca, Lucian Marin, a declarat ca instanta l-a condamnat pe Platon la un an si jumatate cu executare si a dispus “un termen de incercare” de trei ani si 11 luni.

Accidentul a avut loc pe 18 august 2010, cand fostul prefect a intrat cu masina in plin intr-o femeie si copilul ei de trei luni. Bebelusul a murit, iar mama acestuia a fost ranita grav. In momentul accidentului, Calin Platon avea permisul de conducere suspendat pentru depasirea vitezei legale.

In ianuarie 2011, Platon a ajuns la o intelegere financiara cu parintii copilului, fiind vorba despre 150.000 de euro, pentru bebelusul omorat si 15.000 de euro, daune morale pentru femeia ranita.

Avocatul lui Platon, Tiberiu Ban a declarat ca fostul prefect si-a recunoscut vinovatia, drept urmare, pedeapsa ar putea fi redusa cu o treime.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Simona
    #1 Simona 18 March, 2011, 13:49

    E condamnat cu suspendare. Ar trebui sa faca puscarie ani buni! Macar plateste ceva familiei sau nici macar nu ii intereseaza cum ii cheama pe cei pe care i-a nenorocit?

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.