Băsescu îi dă mână liberă lui Blaga să câştige preşedinţia PDL

Băsescu îi dă mână liberă lui Blaga să câştige preşedinţia PDL

by April 15, 2011 0 comments

Preşedintele Traian Băsescu a renunţat să-l mai susţină pe Emil Boc în competiţia pentru preşedinţia partidului, după ce premierul a refuzat să demisioneze din funcţia guvernamentală şi să lase în locul său un premier tehnocrat, aşa cum ar fi dorit şeful statului.

Drept consecinţă, surse citate de presă, dezvăluie faptul că Băsescu ar fi avut o întâlnire la sfârşitul săptămânii trecute cu Blaga, căruia i-a dat semnalul că doreşte o competiţie liberă pentru postul de preşedinte al PDL.

După întrevederea dintre cei doi, a fost chemat şi Emil Boc, care a fost informat de şeful statului că intenţionează să fie arbitrul unor alegeri corecte şi cu adevărat libere. În acest context, preşedintele a fost de acord cu varianta propusă de Blaga, de mărire a numărului de delegaţi de la 1.400 la 4.000.

Acest fapt l-ar avantaja pe Vasile Blaga, deoarece acesta ar avea posibilitatea să aducă la Convenţie un număr mare de susţinători ai săi, în special primari PDL din toată ţara, oameni care îi sunt fideli.

La o întâlnire pe care a avut-o cu organizaţiile PDL din sectoarele 5 şi 6, Blaga a declarat că îi este loial preşedintelui Traian Băsescu, că îi este partener, “dar niciodată nu-i voi fi slugă sau yes-man”, cu aluzie la Emil Boc.

În acest context, Blaga le-a criticat pe Elena Udrea şi Roberta Anastase, vorbind despre “diverse doamne” din Guvern şi Parlament, “care cred că fac bine partidului, dar, de fapt, îi aduc deservicii”.

“Luaţi-i pe primii cinci semnatari ai moţiunii mele şi pe primii cinci de la ei şi haideţi să ieşim în parc, să vedem pe cine înjură lumea, pe noi sau pe ei”, ar fi spus Blaga.

El a dat garanţii că nu se va retrage din cursă, susţinând că va merge până la capăt şi spunând că are mari şanse să câştige.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<