Interceptari SRI: Bercea Mondialul a incercat sa musamalizeze ancheta procurorilor

Interceptari SRI: Bercea Mondialul a incercat sa musamalizeze ancheta procurorilor

by April 14, 2011 0 comments

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a incercat sa musamalize ancheta si sa scape de puscarie. Dupa ce si-a injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, zis Mercedes, intr-un bar din orasul Draganesti-Olt, interlopul si-a sunat oamenii, unii avand legaturi in randul procurorilor. Strategia lui Bercea era aceea ca fiul lui minor, Ambasador, sa i-a asupra lui toata vina. Interceptarile efectuate de SRI arata cum interlopul a apelat la un prieten, cu relatii in randul anchetatorilor. Intr-o convorbire telefonica datata 18 februarie 2011, Bercea Mondialul este sunat de V.I. din Slatina. Interlopul minte cu nerusinare ca nu si-a injunghiat nepotul.

Anghel Sandu: Da.
V.I: Ce faci cumetre? V. sunt.
Anghel Sandu: Ce să fac mă? Tu nu ai văzut ce e la televizor ? Să moară copiii mei dacă l-am atins!
V.I: Nu ştiu.
Anghel Sandu: Să dea Dumnezeu să iau lumânări la copii mei.
V.I: Nu ştiu mă. De unde să ştiu eu ce e la televizor? Eşti nebun ?
Anghel Sandu: A tăiat fi-meu acela pe băiatul lui Felix şi ăla zice că l-am tăiat eu. În bar. Şi tăiam pe băiatul lui frati-meu?
V.I: A!
Anghel Sandu: Şi să iau lumânări la copiii mei dacă l-am atins!
V.I: Am înţeles, mă! Ce? Trebuie să te juri?!
Anghel Sandu: Nu, da’ îţi spun şi ţie ca frate ! Uite-te şi tu cât de nenorociţi!
V.I: Unde e… unde eşti că vreau să vorbesc cu tine?
Anghel Sandu: Păi sunt pe la Craiova. Lasă-mă că sunt la spital la …. du-te la ăla mai bine ! Ştii tu ce ai de făcut! Că nu te las eu!
V.I: Păi ştiu. Şi după aia, dacă… rămân să mă c… pe mine?
Anghel Sandu: Dacă rămâi vreodată în viaţa ta…
V.I: Bine, bine…!
Anghel Sandu: În genunchi stau!
V.I: Bine Berceo.
Anghel Sandu: În genunchi stau în faţa ta!
V.I: Bine tată. Hai. Hai.
Anghel Sandu: Hai du-te. Hai.
V.I: Hai. Hai.
Anghel Sandu: Da’ e bine sau…? Ştii ceva sau…?
V.I: Nu ştiu nimic nebunule!
Anghel Sandu: Du-te, că la ăla al tău căzu! Hai du-te.
V.I: Bine hai.

Procurorii l-au pus sub invinuire pe V.I, pentru trafic de influenţă, insa apoi l-au iertat.
“Din convorbirea interceptată şi redată mai sus se desprinde concluzia că atât inculpatul Anghel Sandu, cât şi învinuitul V.I., aveau cunoştinţă că dosarul a fost repartizat unui anumit procuror însă nu rezultă cu certitudine că învinuitul V.I. ar fi pretins ori primit bani sau alte foloase ori ar fi acceptat promisiuni în acest sens, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra procurorului de caz”, se arata in rechizitoriul Parchetului.

Brecea isi pune sotia sa minta
Pe 18 februarie 2011, Bercea Mondialu i-a legatura cu sotia lui, Fănica, zisa “Stela”, pe care o indeamna sa mearga la fata de la bar (unde il injunghiase pe Mercedes) si sa o invete sa minta.
Anghel Sandu: Alo!
Stela: Da!
Anghel Sandu: Să vorbeşti cu românca din bar şi să îi spui să declare că ăla a fost tăiat lângă uşa de la intrare în bar.
Stela: Aşa a spus că declară !
Anghel Sandu: Să spună că ea a văzut când a fost tăiat. Să spună că mai întâi s-au împins şi după aceea a băgat cuţitul în el . Acest lucru l-am văzut cu ochii mei.
Stela: Aşa i-am spus să declare!
Anghel Sandu: Şi dacă o întreabă de mine să spună că nu mă cunoaşte! Şi să declare că fiul tău l-a tăiat. Şi că, crima nu a făcut-o cu un cuţit, a făcut-o cu un briceag cu care l-a văzut în mână. Hai, bine!
Stela: Bine!

Dupa ce incepe ancheta, Bercea Mondial este sfatuit sa mearga la Craiova, pentru a se împăca cu Mercedes şi fraţii săi şi că, indiferent câţi bani cheltuiesc, el îi va restitui.
Anghel Sandu: Alo!
Domn: Da!
Anghel Sandu: Te sunam eu mai devreme, dar am discutat cu un român mare la telefon. Te duci şi tu la judecată la Craiova?
Domn: Cum să nu mă duc?!
Anghel Sandu: Du-te şi discută cu ei dacă vor bine dacă nu, iar bine! Nu sunt nici eu din acela de doi lei!
Domn: Ştiu eu ! Tu unde eşti acum !
Anghel Sandu: Eu sunt pe drum, nu mă feresc de tine!
Domn: Să nu stai acasă!
Anghel Sandu: Nu ! Până în prezent nu s-a dat niciun mandat! Aseară am stat la Bucureşti! Crezi că am stat să dorm! Am şi eu oameni! Acum a plecat omul de la românul cel mare. Du-te la Craiova şi tu să te ei după mine. Când ajungi în Craiova să te întâlneşti cu rromii. Şi te duci la spital şi le spui că vreau să stai cu ei de vorbă. Şi le spui că şi ei au două dosare grele. Tu le spui că ei mă bagă pe mine şi eu pe ei şi nu se rezolvă nimic. Tu să nu spui numai după ei !
Domn: Ştiu!
Anghel Sandu: Nici ei nu vor scăpa de puşcărie. După ce mă leagă pe mine nici ei nu vor sta acasă. Ei au declarat că fiul meu l-a ţinut pe Mercedes şi fiul meu l-a tăiat.
Domn: Aşa am auzit şi eu că ei l-au ţinut şi tu l-ai tăiat.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<