Ioan Botis a demisionat

Ioan Botis a demisionat

by April 20, 2011 0 comments

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat miercuri ca demisioneaza din functie invocand motive de moralitate. Botis si-a cerut scuze cetatenilor din cauza situatiei provocate de participarea sotiei sa la ONG-ul Parteneriat Euroactiv. Cu o zi inainte, el a fost audiat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, fiind cercetat pentru conflict de interese.

Potrivit unor surse din cadrul ANI, Ioan Botis a prezentat o serie de documente cu privire la calitatea de membru pe care o detine in Fundatia ‘Sansa la demnitate’, sintagma care este si numele proiectului derulat de Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita.
Mai multi membrii din Fundatia ‘Sansa la demnitate’ sunt implicati in proiectul Asociatiei Euroactiv, printre acestia aflandu-se si consilierul personal al ministrului, Ioan Iany Morosanu.
Ioan Botis a recunoscut luni seara, in cadrul unei emisiuni tv, ca intr-un imobil detinut de o firma a sotiei sale in Bistrita isi desfasoara activitatea Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, care deruleaza un proiect european in valoare de 2,13 milioane de lei. Proiectul a primit aviz din partea unei agentii aflate in subordinea Ministerului Muncii.
In acest proiect este implicata fosta sefa de cabinet a ministrului, Alina Capraru, dar si sotia sa, care are calitatea de consilier.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.