Perchezitii pentru prinderea unor interlopi

Perchezitii pentru prinderea unor interlopi

by April 27, 2011 1 comment

Procurorii DIICOT au efectuat 22 de perchezitii domiciliare in Brasov (12), Bucuresti (3), Deva (1), Rasnov (2), Zarnesti (1), Targu Mures (2) si Medgidia (1), in vederea destructurarii unei grupari formate din 16 persoane, condusa de Stefan Chetea din Brasov si Radu Cristian Rosca din Bucuresti.
Potrivit DIICOT, Radu Cristian Rosca este cunoscut lider al gruparii ‘Sportivilor’, fiind trimis in judecata de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bucuresti in cursul anului 2006, pentru savarsirea de infractiuni de violenta.
Activitatea infractionala a grupului era structurata pe doua paliere infractionale, membrii gruparii fiind specializati in savarsirea de infractiuni informatice, fraude cu carti de credit, precum si de infractiuni de violenta sau contra patrimoniului.
Procurorii sustin ca gruparea savarsea infractiuni de violenta, lipsire de libertate si santaj, in vederea obtinerii unor importante sume de bani.
Astfel, in noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2011, una din partile vatamate a fost lipsita de libertate, fiind tinuta timp de mai multe ore la locuinta invinuitului Cotos Adrian, din Brasov.
Victima a fost agresata, prin aplicarea de lovituri repetate cu corpuri contondente, invinuitii incercand chiar strangularea sau electrocutarea acesteia, pentru a o determina sa le plateasca suma de 25.000 de euro.
O alta victima a fost amenintata cu un pistol si lovita in mod repetat de catre invinuiti, in timp ce se afla in locuinta sa, pentru a plati suma de 30.000 de euro.
Membrii gruparii s-au implicat si in activitati de skimming si de montare a unor dispozitive artizanale pentru controlul jocurilor electronice de tip ‘video multigame HOT SPOT’, sens in care gruparea din Brasov a apelat la liderii gruparii ‘Sportivilor’ din Bucuresti.
In cursul lunii februarie 2011, prin montarea si folosirea unui astfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat in incinta unui bar din Brasov, Stefan Chetea a generat un castig de 12.000 lei.
La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov au fost conduse pentru audiere 22 de persoane.
Cercetarile au fost efectuate impreuna cu politisti din cadrul BCCO Brasov, BCCO Bucuresti, Constanta, Mures, SCCO Hunedoara si cu sprijinul lucratorilor din cadrul IPJ Brasov, Politia Brasov.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. alexa denes
    #1 alexa denes 27 April, 2011, 16:15

    Hai sa o lasam balta cu arestarile astea. Nu duc la nimic.

    Reply this comment

<