Dan Ilie Morega scapa din nou de inchisoare

Dan Ilie Morega scapa din nou de inchisoare

by May 27, 2011 0 comments

Deputatul independent Dan Ilie Morega a fost condamnat de magistratii Curtii Supreme la trei ani de inchisoare cu suspendare, intr-un dosar in care este acuzat ca a facut presuni asupra unor patroni pentru a dona mari sune de bani, folositi in campania pentru alegeri europarlamentare din 2007. Judecatorii au stabilit ca este vinovat, insa nu merita sa faca puscarie. Deputatul a fost obligat la plata a 30.000 de lei cheltuieli de judecata si confiscarea a aproximativ 200.000 de lei, pentru acoperirea prejudiciului.
Potrivit DNA, in perioada septembrie 2005 – martie 2007, Dan Ilie Morega, in calitate de presedinte al PNL Gorj, si-a folosit influenta si autoritatea pentru a obtine foloase necuvenite pentru partid.
‘Aceste foloase au fost pretinse de la persoane care conduceau institutii publice sau societati comerciale cu capital integral de stat si au constat in sume de bani destinate finantarii campaniei pentru alegerile europarlamentare programate sa inceapa initial la data de 13 aprilie 2007. Sumele pretinse totalizeaza aproximativ 100.000 lei iar in caz de refuz, conducatorii institutiilor erau amenintati cu retragerea sprijinului politic al partidului. In luna februarie 2007, filiala PNL Gorj a beneficiat de sponsorizari nelegale la solicitarea inculpatului Dan Ilie Morega in cuantum de 15.500 lei’, sustin procurorii anticoruptie.
Dan Ilie Morega si-a folosit influenta si autoritatea pentru a impune filialei locale a partidului sa achizitioneze carti si reviste in valoare de peste 4.300 lei de la firma proprie, SC A.GE.ROM SA.
‘In calitate de lider al filialei PNL Gorj si in calitate de subprefect al judetului Gorj, Morega Dan Ilie a impus conducatorilor Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Gorj sa achizitioneze materiale de uz scolar, in valoare de circa 2.400 lei, care au fost distribuite unor unitati scolare in numele PNL. Factura de achizitionare a bunurilor a fost emisa pentru institutia publica amintita’, sustine DNA.
Potrivit anchetatorilor, in perioada 5 iulie 2004 – 2 aprilie 2007, Morega si-a folosit influenta si autoritatea de presedinte al Fundatiei ”Tudor Vladimirescu” pentru a dispune ca, din conturile fundatiei, sa fie achitate, in mod necuvenit, sume de bani catre societati controlate de el si catre o societate controlata de fiica sa, astfel inculpatul beneficiind in mod necuvenit pentru sine si pentru altul de suma totala de circa 330.000 lei.
In cursul urmaririi penale, s-a mai stabilit ca, dupa ce a determinat numirea unei persoane la conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj, Dan Ilie Morega, prevalandu-se de influenta si autoritatea sa, i-a cerut acesteia sa plateasca, la data de 24 iunie 2007, 1.000 lei pentru PNL.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.