Intretinerea ar putea creste cu peste 60%

Intretinerea ar putea creste cu peste 60%

by May 10, 2011 0 comments

Guvernul va elimina subventia la caldura , potrivit unei intelegeri cu FMI, ceea ce va duce la scumpirea intretinerii cu peste 60%. Subventia pentru producerea energiei termice este acordata in prezent atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale. Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks a declarat ca Guvernul va elimina subventia acordata la nivel central pana la finele anului, dar va mentine la acelasi nivel sau chiar va creste ajutorul pentru incalzire acordat persoanelor defavorizate.

“Exista diferite subventii pentru incalzire. Ajutorul de incalzire pentru cei vulnerabil ar putea ramane sau chiar creste. Exista de asemenea subventii pentru incalzire de la autoritatile locale, dar acestea nu au fost luate in considerare”, a precizat Franks.

Acesta a mai spus ca elimnarea subventiilor va avea efect si asupra inflatiei, care ar putea creste si pana la 6%. “Ne asteptam ca inflatia sa fie undeva intre 5 si 6%. Vom face calculele cand vom sti cu exactitate care sunt schimbarile in ceea ce priveste si modificarile la pretul gazelor”, a afirmat reprezentantul FMI in Romania.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.