Romania cere Ucrainei despagubiri de 1 miliard de dolari pentru combinatul de la Krivoi Rog

Romania cere Ucrainei despagubiri de 1 miliard de dolari pentru combinatul de la Krivoi Rog

by May 13, 2011 0 comments

Fondul Proprietatii de Stat al Ucrainei nu doreste privatizarea Combinatului de la Krivoi Rog din cauza participarii la constructia unitatii a mai multor state straine, a declarat la o conferinta de presa, presedintele institutiei Aleksander Riabchenko, citat de ugmk.info si preluat de Hotnews. „Atat timp cat nu vor fi regelementat relatiile cu tarile straine, nu se poate vorbi de privatizare”, a declarat acesta, precizand ca este vorba despre Romania, Germania si Bulgaria.

“Nu cred ca putem proceda la privatizare fara a conveni aceasta chestiune cu romanii, cu nemtii si cu bulgarii. In primul rand cu romanii, pentru ca lor le apartine cea mai mare parte a banilor investiti si au cele mai mari pretentii”, a subliniat el.

Potrivit spuselor sale, asteptarile romanilor sunt tot mai mari si este putin probabil ca ei sa accepte o diminuare a acestor asteptari. De altfel, a precizat Riabchenko, asteptarile s-au concretizat in suma de un miliard de dolari.

“Ei au calculat productia de minereu de fier acid in dolari si a iesit, dupa preturile existente atunci, aceasta frumoasa suma rotunda. Si s-au impacat cu gandul ca nu vor obtine de la Ucraina aceasta cifa. Iar acum este problematic sa se ajunga la o intelegere”, a aratat oficialul ucrainean.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.