Judecatorii resping partidul lui Dan Diaconescu

Judecatorii resping partidul lui Dan Diaconescu

by June 7, 2011 0 comments

Tribunalul Bucuresti a respins cerea de inregistrare a Partidul Poporului-Dan Diaconescu. Este pentru a doua oara cand instantele resping infiintarea unui partid condus de patronul OTV, Dan Diaconescu. Avocatii acestuia ameninta ca vor merge la CEDO. Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, a declarat, marti, ca este ‘consternat’ de solutia instantei, sustinand ca in spatele acestei hotarari stau motive politice.

‘Sunt consternat de aceasta solutie a instantei, in conditiile in care Tribunalul Bucuresti a cererile de interventie depuse de contestatarii nostrii. Procurorul de sedinta, cel care reprezinta autoritatea statului in astfel de procese, a fost de acord cu infiintarea partidului. Nu inteleg motivele juridice pentru care Tribunalul Bucuresti a respins infiintarea partidului. In spatele acestei hotarari stau interese politice, care nu doresc infiintarea unui partid condus de Dan Diaconescu. Vom face demersurile necesare, inclusiv plangeri la CEDO’, a spus avocatul.

Daniel Fenechiu a recunoscut ca in timpul procesului au existat discutii despre prezenta numelui Dan Diaconescu in titulatura partidului, insa el nu vede aici o problema, aducand ca argument faptul ca exista si alte partide asemanatoare, cum ar fi PNL-Radu Campeanu.

Pe 1 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a respins inregistrarea Partidului Poporului, infiintat de Dan Diaconescu.

Acesta a facut o a doua incercare, prin infiintarea Partidului Poporului-Dan Diaconescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.